Sari la conținut
Home » Pinscher austriac cu par scurt

Pinscher austriac cu par scurt

  • de


Greutate: 12 – 15 kg
Inaltime: 35 – 50 cm
Origine: Austria,

Istoric rasa Este o rasa autohtona din Austria. Pinscherul austriac cu par scurt este mai greu decat varul lui Pinscherul german. Este cainele traditional al fermierilor din Austria, rasa fiind crescuta pentru a mana turmele inapoi acasa. Tablourile din 1700  arata un caine asemanator cu cel de azi.

Descriere Fizica Este un caine de talie mijlocie, cu corpul scurt, indesat, musculos. Capul are forma conica cu un bot scurt si puternic. Ochii sunt rotunzi, mari si de culoare inchisa. Urechile potrivite ca marime sunt pliate langa cap. Gatul este scurt si puternic. Coada este relativ scurta si purtata intoarsa pe spate sau poate fi taiata scurt si tinuta ridicat. Blana are un par scurt, des, bine lipit de corp, de culoare galbena in diferite nuante, negru, brun-vargat.

Personalitate Este un caine inteligent, vioi, foarte activ si mereu atent. Este devotat si atasat de familia care il creste, dar rezervat si suspicios cu strainii. Trebuie socializat de mic pentru a se intelege cu alte animale si alti caini. Uneori are o atitudine dominanta asupra altor caini.

Ingrijire Blana acestui caine nu necesita multa ingrijire. Un periaj ocazional si mai frecvent in perioada de naparlire este suficient.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii caruia ii place viata in aer liber cu posibilitatea de multa miscare alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor. Necesita dresaj, socializare.

Dresaj Are nevoie de un dresaj ferm, corect, consecvent facut de o persoana cu experienta, altfel vor incerca sa isi impuna parerea prin o muscatura.  Invata cu usurinta si se descurca la exercitiile de agilitate si chiar la cele de dresaj.

Utilitate A fost folosit pentru distrugerea rozatoarelor, astazi este folosit ca un bun paznic al locuintei. Poate fi folosit si la vanatoarea de iepuri si vulpi avand unele calitati de terrier. Este un bun caine de companie.