De 271 Vizualizari

Pinguinul brigadier, mascota Gărzii Regale Norvegiene

sursa foto - http://www.edinburghzoo.org.uk

Perseverenţa în cariera militară dă roade, indiferent despre cine vorbim. Chiar şi despre un pinguin imperial – e drept, cel mai iubit din lume, decorat acum şi înaintat la gradul de brigadier.

Amuzantul moment s-a petrecut la grădina zoologică din Edinburgh, unde Sir Nils Olav a primit distincţia din partea unui reprezentant al Gărzii Regale Norvegiene.

Uşor nedumerit, pinguinul a păşit timid printre oameni şi a acceptat medalia fără a şti prea bine ce i se întâmplă. A trecut apoi garda în revistă, dar pasul său de defilare, destul de domol, a lăsat impresia că ar avea nevoie de o pregătire militară suplimentară.

Sir Nils Olav este al treilea pinguin cu acelasi nume din istoria gradinii zoologice, potrivit unei traditii initiate in 1972 de un locotenent norvegian, Nils Egelien.

Ridicat la rangul de cavaler în 2008, Sir Nils Olav este mascota Gărzii Regale Norvegiene. E un simbol al relaţiei deosebite dintre Scoţia şi Norvegia, iar proaspătul său grad de brigadier, desigur unul onorific, îl plasează între colonel şi general.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X