Pinguinii, detaliile din viața unora dintre cele mai îndrăgite vietăți din lume!

Vietățile trăiesc exclusiv în emisfera sudică!

Pinguinii sunt printre cele mai îndrăgite vietăți. Cu un aspect alb și negru și de dimensiuni variate, pinguinii trăiesc în emisfera sudică, mănâncă aproape tot ce prind în apă și nu pot zbura. Ei au capacitatea de a reține mare parte din temperatura corporală, fiind perfect adaptați la condițiile de frig extrem din zonele în care trăiesc.

Citește și:

Curiozități din viața fascinantă a pinguinilor!

  1. Există 18 specii de pinguini, răspândite în diferite zone/țări. Cândva au existat cel puțin 25 de specii de pinguini.
  2. Penajul alb-negru le oferă un camuflaj perfect când sunt în apă după hrană. De sus, penajul negru e greu de observat, sub apă, penajul alb arată că și cum se reflectă soarele pe suprafața apei, fiind o pasăre care nu zboară.
  3. În general, pinguinii trăiesc între 15 și 20 de ani.
  4. Știai că atunci când mamele-pinguin pierd un pui, încearcă să fure altul, iar celelalte femele sar în ajutorul celei atacate?
  5. Pinguinii pot bea apă sărată, deoarece glanda laterală nazală îndepărtează excesul de sare.
  6. Cea mai mică specie de pinguini este Micul Pinguin Albastru. Are 40 cm și un kg.
  7. Cel mai rapid este Pinguinul Gentoo, care atinge la înot viteză de 35 km/h.
  8. În unele specii, masculul este cel care clocește oul, în timp ce femela pleacă la vânat. Aici este ideal ca masculul să fie mai dolofan, pentru a putea stă nemâncat o perioada mai lungă.
  9. Știai că pinguinii își petrec jumătate din viață în apă, iar cealaltă jumătate pe uscat?
  10. Oul de pinguin se clocește, în general, 35 de zile.
  11. Pinguinii Chinstrap sunt considerați cel mai agresiv tip de pinguin.
  12. Știai că un pinguin rezistă şi la vânt de 300 km/h?
  13. Atunci când intră în apă, pinguinii trebuie să sară de pe ceva mai înalt, iar când ajung în apă se scufundă, iar cu ajutorul cozii și al picioarelor își dirijează direcția.
  14. Pinguinii nu trăiesc niciodată singuri, ci mereu vor fi văzuți în colonii, ceea ce va crea locuri îngrozitor de zgomotoase, mai ales atunci când este sezonul de împerechere.
  15. Majoritatea pinguinilor pot înota aproximativ 15 mile pe oră.
  16. Pinguinii nu trăiesc la Polul Nord.
  17. Aproape toate speciile de pinguini practică monogamia, adică o femelă și un mascul se împerechează exclusiv unul cu altul în timpul sezonului de împerechere, iar unii rămân parteneri pe viață.