Sari la conținut
Home » Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii și, de ce nu, pentru părinți. Animalele de companie reprezintă o responsabilitate în plus pentru noi, însă pot avea efecte benefice în special pentru copii. Pe lângă câini, pisici, păsări sau alte animăluțe, potriviți ca și animale de companie pentru copii sunt și peștii.

Este cunoscut faptul că animalele pot ajuta copiii să se deconecteze de la lumea digitală și să se apropie mai mult de natură, dar și să dezvolte un anumit nivel de responsabilizare.

Peștii nu au și ei nevoie de foarte multă atenție dar pot fi folosiți pentru a satisface nevoia de grijă pentru cineva a celor mici.

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii

Peștii, ca animale de companie, în funcție de tipurile de pești pe care îi alegeți, pot avea nevoie de lucruri specifice, însă copilul dumneavoastră nu va fi nevoit decât să îi hrănească și să ajute la curățarea acvariului din când în când.

Acest lucru le oferă posibilitatea copiilor să se adapteze la responsabilitatea ce implică deținerea unui animal de companie, fără a reprezenta o grijă prea mare pentru tine și copil. De aceea peștii sunt ideali pentru copii, indiferent de vârstă.

Faptul că vor trebui să respecte un program de hrănire al peștilor (atenție, nu trebuie hrăniți excesiv), să curețe filtrul sau să fie atenți la când este necesară igienizarea acvariului, nu va face decât să învețe copilul despre iubire, responsabilitate și atenție.

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copiii pasionați de lumea subacvatică

Dacă observați curiozitate și o înclinație a copilului dumneavoastră spre animale și plante subacvatice, mare, ocean sau apă, în general, deținerea unui pește ca și animal de companie ar putea consolida curiozitatea într-o pasiune. Astfel, vă puteți încuraja copilul să fie și mai curios și să învețe mult mai multe despre subiectul ce îl pasionează.

În prezent, există o varietate de acvarii pești din care poți alege, iar acestea pot fi adevărate bijuterii ale locuiței. Cu toate acestea, un prim început poate fi un acvariu de 20 de litri, care este potrivit pentru cei ce se află la început și dețin doar noțiuni de bază despre creșterea peștilor.

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii, acvariile sunt soluții ideale și în cazul copiilor cu ADHD, autism sau diverse tulburări de atenție, întrucât culorile și modul în care peștii înoată le poate capta atenția și îi pot ajuta să își crească nivelul de concentrare.

Ce pești poți achiziționa pentru acvariul tău

Peștii au nevoie de spațiu pentru a înota și a se simți pe cât de bine posibil, deci acvariile sub 20 de litri ies din discuție. De asemenea, regula spune că pentru fiecare pește din acvariu este nevoie de cel puțin 2 litri de apă, direct proporțional și cu dimensiunea peștelui. Cu cât peștele este mai mare cu atât și spațiul de care are nevoie va fi mai mare.

Peștii pot fi animale de companie ideale pentru copii și sunt câteva specii de pești mici potrivite pe care le puteți crește în acvariu fără multe complicații. Printre acestea se numără:

Pești acvariu: Guppy

sursa foto: http://fish-etc.com

Guppy sunt pești mici ce vin într-o varietate de culori. Se înțeleg bine cu alți pești și nu sunt agresivi, atâta timp cât și ceilalți pești din acvariu sunt pașnici. Înoată în treimea superioară a acvariului și este bine ca femelele să fie în număr mai mare. Se înmulțesc foarte ușor și nu sunt pretențioși, fiind potriviți pentru începători.

Pești acvariu: Neon Tetra

Neon Tetra sunt pești foarte colorați, activi și cuminiți. Sunt printre cei mai întâlniți pești de acvariu, nefiind deloc pretențioși sau agresivi. Pentru că sunt pești de banc este necesar să dețineți 5-6 exemplare, altfel se pot îmbolnăvi de stres și pot muri repede. Nu trebuie puși în acvariu cu pești carnivori, pentru că vor fi vânați și mâncați.

Pești acvariu: Betta splendens

Aceștia sunt pești voalați, colorați și foarte frumoși, și deși nu sunt agresivi cu alți pești, pot fi foarte agresivi cu semenii lor. De aceea, într-un acvariu nu este bine să aveți 2 masculi Betta, întrucât se vor lupta. De asemenea, nu trebuie să existe o altă specie de pește voalat pe care acesta îl poate confunda cu un alt mascul.

Pești acvariu: Gourami

Gourami sunt pești foarte colorați, curați și ușor de îngrijit. Ca și peștii Betta, aceștia respiră aerul de la suprafață. Se hrănesc și cu alge, pe lângă hrana specială oferită.