Sari la conținut
Home » Peștii Piranha: Cum să îi crești ca să nu te trezești cu un deget retezat

Peștii Piranha: Cum să îi crești ca să nu te trezești cu un deget retezat

  • de

Autor: Raluca Florescu

Piranha pot fi animale de companie interesante, cu setul lor de dinți ascuțiți și cu mișcările lor rapide, fiind mereu gata de atac. Există câteva reguli pe care ar trebui să le ai în minte pentru a îi face să se acomodeze cât mai bine.
Unde să ții acvariul

Peștii sunt chiar simpatici când sunt mici și se ascund în spatele plantelor decorative din acvariu, dar nu rămân mereu așa. La maturitate ating dimensiuni destul de mari, așa că cel mai bine s-ar acomoda în acvarii pe măsură. Cei cu burta roșie s-ar putea acomoda alături de alți semeni, dar dacă aveți un piranha negru atunci mai bine îl păstrați singur în acvariu, deoarece îi va ataca pe ceilalți pești cu siguranță.

Cina

Piranha nu sunt neapărat carnivori, deși oricând ar opta pentru acest fel de mâncare. Dacă aveți plante în acvariu, îl veți surprinde adeseori că ia o îmbucătură din acestea. Mănâncă de asemenea hrană pentru pești. Dar asta ca o excepție. Deoarece vor mânca cu predilecție viermi sau anumite tipuri de pește. Nu le dați însă insecte din curtea proprie, deoarece acestea este posibil să fi ingerat chimicale care îi fac rău peștelui. Cât sunt pui, piranha tebuie hrăniți de patru ori pe zi, iar ca adulți de două ori.

Siguranța înainte de toate

Dacă ai un piranha trebuie să te asiguri că mana ta nu i se va părea o cină delicioasă. Chiar dacă este mic, peștele are dinți la fel de ascuțiți precum o lamă cu care te poate mușca lejer, iar ca adult poate mușca până la os și poate chiar reteza degetul. Pentru a nu fi rănit, nu băga niciodată mâna în apă, atunci când hrănești un piranha. De asemenea, dacă ai o rană, oricât de mică, la deget, nu plasa mâna în imediata apropiere a apei – sângele ar putea atrage piranha, care înoată suficient de repede pentru a sări din apă. Curăță apa cu instrumente care au cozi lungi, în loc să iei diferite mizerii din apă, cu mâna, și folosește o plasă pentru a muta chiar peștele din acvariu, atunci când vrei să cureți.

Etichete: