Sari la conținut
Home » Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală!

Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală!

Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală!

Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală! În ultima comunicare emisă de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) București.

S-a evidențiat o situație preocupantă privind numărul considerabil de câini capturați pe întreg teritoriul Municipiului București. Cu un accent special asupra Sectoarelor 5 și 6.

Peste 500 de animale fără casă au fost capturate în capitală!

Informațiile furnizate de autorități indică faptul că aproape jumătate dintre câinii capturați provin din aceste sectoare. Cu o creștere semnificativă în Sectorul 6.

În intervalul cuprins între 1 ianuarie și 31 octombrie 2023, numărul de câini capturați doar în Sectorul 6 a atins cifra de 509. Reprezintă peste 25% din totalul câinilor aduși în adăposturile ASPA în această perioadă.

Această creștere bruscă atrage atenția asupra unei posibile probleme crescânde în această zonă a capitalei.

Zonele identificate ca fiind cele mai afectate de aceste capturări frecvente sunt variate și includ locații precum Lacul Morii, Cartierul ANL Brâncuși, Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Ciorogârla, Strada Preciziei, Strada Valea Călmățuiului, Strada Valea Cascadelor, Bulevardul Timișoara și Prelungirea Ghencea.

Aceste zone sunt acum în centrul atenției. Fiind considerate puncte critice în ceea ce privește prezența și capturarea câinilor străzii.

Sectorul 5 a înregistra o proporție de 428 de câini capturați

Sectorul 5 a înregistrat, de asemenea, o proporție semnificativă, cu 428 de câini capturați. Ceea ce reprezintă aproximativ 21,53% din totalul câinilor aduși în adăposturi în aceeași perioadă.

Aceste date confirmă și mai mult amploarea situației și evidențiază necesitatea implementării unor strategii eficiente. Pentru gestionarea și controlul populației canine fără stăpân.

Aceste statistici alarmante aduc în prim-plan discuții despre metodele de gestionare a animalelor sălbatice în mediul urban. Și necesitatea unei implicări sporite a comunității în găsirea de soluții umane și eficiente.

În lumina acestor date, se conturează clar complexitatea problemelor legate de animalele fără stăpân și se subliniază necesitatea unei abordări comprehensive pentru protejarea animalelor și menținerea unui echilibru corespunzător în comunitate.

Soluțiile trebuie să implice colaborarea strânsă între autorități, organizații non-guvernamentale și comunitatea locală pentru a asigura bunăstarea animalelor și o coexistență armonioasă între oameni și animalele sălbatice, conform antena3.ro.

Etichete: