Sari la conținut
Home » Pericol alimentar pentru animale. Un medic veterinar avertizează! Nu trebuie să mănânce asta

Pericol alimentar pentru animale. Un medic veterinar avertizează! Nu trebuie să mănânce asta

Pericol alimentar pentru animale. Un medic veterinar avertizează! Nu trebuie să mănânce niciodată carne crudă, deși este  o sursă importantă de proteină pentru toate animalele de companie.

Medicul veterinar Cristina Grozea spune că nu se recomandă nici un tip de produs crud animalului. Alimentaţia atât a câinilor, pisicilor şi omului trebuie să fie termic preparată.

„Deşi în bucătăria naţională şi internaţională există o gama largă de reţete cu produse în sânge nu sunt 100% recomandate.

Diverşi paraziţi pot fi transmişi prin alimentaţie către toate vieţuitoarele, discutăm aici despre vietuitoarele domestice, cele care intră în direct cu omul.Inima de vită că şi pulpă de vită sau pieptul de pui este o sursă de proteină.

Dacă o administrăm pisicii în combinaţie cu alte alimente (hrană industrială) nu facem decât să ridicăm aportul de proteine zilnice care nu fac în totalitate bine pentru organismul felin, chiar dacă acestea sunt prin definiţie carnivore.

În momentul în care animalele au fost domesticite, au suferit modificări de comportament şi de metabolism.

În urmă unor investigaţii de laborator s-a descoperit că pisica are carenţă de vitamine sau minerale, medicul veterinar va recomandă o alimentație care să suplinească acest deficit, dar care să nu cauzeze în alt mod patrupedului”, recomandă medicul veterinar.