Sari la conținut
Home » Patrupedul îți devastează casa când lipsești de acasă? Trucuri eficiente ca să evitați plictiseala

Patrupedul îți devastează casa când lipsești de acasă? Trucuri eficiente ca să evitați plictiseala

Patrupedul îți devastează casa când lipsești de acasă? Trucuri eficiente ca să evitați plictiseala

Nu toți deținătorii de animale pot sta acasă cu câinele lor 24 de ore pe zi. Pentru a alunga plictiseala, câinii se joacă, strică obiecte, rod, etc. Nu intrați în panică, pentru a rezolva această problemă există câteva trucuri și soluții pentru a evita plictiseala câinelui, în absența voastră.

Cum să evitați plictiseala câinelui când nu sunteți acasă?

Care sunt semnele plictiselii la câini, vorbind mai întâi de cei ai căror stăpâni sunt acasă, dar indisponibili. Dornic să atragă atenția, câinele latră pentru a obține o reacție, geme, se plimbă prin casă, zgârie ușa …

Pe scurt, face totul pentru a fi observat de stăpânul său sau de cineva din casă. Pentru a nu încuraja aceste comportamente, trebuie să-l educați și să-l faceți să înțeleagă printr-un „NU” pronunțat ferm că nu sunteți de acord, fără să-i acordați mai multă atenție. Când va fi calm, va exista o recompensă pentru acest comportament pozitiv.

Altă posibilitate: câinele este inactiv, nu îl interesează nimic și te privește cu un ochi îndepărtat. Acest lucru este de luat în serios, deoarece, dacă nu este foarte bătrân, un câine nu are nevoie de pauze foarte lungi după o perioadă activă. Din nou, doar un medic veterinar va putea exclude ipoteza unei boli sau a unei manifestări anxioase, care va trebui tratată, potrivit impact.ro.

Când stăpânul lipsește de acasă o perioadă de timp mai mare, câinele se poate comporta distructiv, atacând mobilierul, ușile, chiar îmbrăcămintea. La pui, acest comportament este „normal” până la o anumită vârstă.

Anumite comportamente similare cu cele observate la om în caz de plictiseală sunt în realitate simptome de patologii sau defecte de antrenament. Un medic veterinar va putea detecta aceste probleme.

Animalul trebuie obișnuit să stea singur treptat

Pentru ca un câine să nu sufere în absența stăpânului, trebuie să se obișnuiască treptat de la vârsta de 6 luni, perioadă în care e necesar să dobândească și o maturitate socială suficientă pentru a fi îngrijit de altcineva decât de stăpânul lui. Plimbările lungi, dimineața și seara îi oferă posibilitatea de a face mișcare și de a se elibera de anxietate, la fel ca jocurile obișnuite. Odată singur, își va gestiona absența mult mai bine petrecându-și timpul cu așa-numitele jucării lăsate la dispoziția sa sau cu oase specifice de mestecat.

De asemenea, puteți menține un sunet de fundal precum radioul sau televizorul, îi puteți permite accesul la balcon sau grădină, dacă este îngrădită și echipată cu o cușcă, astfel încât câinele să se poată proteja de intemperii. În cazul unei absențe prelungite, o persoană apropiată poate veni să se joace și să meargă la plimbare cu patrupedul tău.

 

Etichete: