Sari la conținut
Home » Patru reguli esențiale ca să ai un câine educat

Patru reguli esențiale ca să ai un câine educat

Pentru ca un câine educat să se comporte frumos, are nevoie de educație. Asta implică iubire, timp și răbdare. Pentru rezultate cât mai bune, experții oferă următoarele sfaturi, citate de thehimalayantimes.com.

  1. Faceți o plimbare dimineața. Majoritatea câinilor sunt construiți ca să fie activi, așa că primul lucru pe care ai putea să-l faci cu câinele tău dimineața ar fi o plimbare. Când nu au parte de suficiente exerciții, energia cânilor se stochează, iar rezultatele se pot vedea asupra mobilei, spre exemplu. Un câine care își consumă energia afară va fi cuminte în casă. Experții recomandă o plimbare în timpul zilei și încă una de 45 de minute după ce te întorci de la serviciu, pentru a avea un câine educat.
  2. Folosește iubirea, nu violența. Este normal să-ți cerți cățelul și chiar să-l atingi ca să-l faci să înțeleagă anumite lucruri, însă experții sunt de părere că nu trebuie să-l rănești sau să-l lovești niciodată. Ei sugerează să-l scuturi ușor, dar ferm, de ceafă și să-i dai un mic ghiont, suficient cât să știe și să simtă că a greșit.
  3. Preia controlul. Experții sunt de părere că patrupedul tău trebuie să știe cine e șeful, chiar dacă îți dorești o relație de prietenie cu câinele tău. Câinele nu ascultă de prieteni, ci de lideri. Fii ferm și ai grijă ca patrupedul tău să asculte comenzile pe care i le dai.
  4. Cere ajutorul profesioniștilor. Dacă patrupedul tău manifestă probleme de comportament pe care nu le poți rezolva singurul, ia în calcul ajutorul unui dresor.