De 504 Vizualizari

Păsările îşi aleg partenerii în funcţie de mărimea ciocului

Mărimea chiar contează! :)

Pentru păsările singure, aflate în căutarea unui partener pentru întemeierea unui cuib, mărimea chiar contează, conform unui nou studiu realizat de cercetători de la Smithsonian Conservation Biology Institute, care precizează însă că este vorba despre mărimea ciocului, informează Yahoo!News.

Acest studiu, publicat în ultimul număr al revistei Ecology and Evolution, compară dimensiunea ciocului şi factorul de creştere al acestuia la mii de vrăbii, prin examinarea cu ajutorul radiografiilor.

„În mod tradiţional consideram că mărimea ciocului la păsări are legătură cu hrana acestora”, explică Russell Greenberg, co-autor al acestui studiu. „Examinând structura ciocului de pasăre am observat că la această specie de vrăbii dimensiunea ciocului variază în funcţie de sezon, ceea ce indică faptul că acesta joacă un rol important şi în lupta dintre rivali pentru parteneră, precum şi în curtarea acesteia”, a mai adăugat el.

Ciocul poate creşte în perioada de împerechere pentru că este din cheratină şi nu din os, asemănător unghiilor umane. De asemenea, interesant este şi faptul că în perioada de reproducere cresc atât ciocurile masculilor cât şi ale femelelor care urmăresc astfel să atragă curtezani.

Tags:

,

3 Comentarii

  1. Ca si femeile spune:

    in funcţie de lungimea nasului …

  2. BOZGAN GHEORGHE spune:

    Spuneti o specie de pasari unde o pasare sa se „combine” cu un partener de acelasi sex ? Nu exista,motiv pentru care homosexualii ar trebuie exterminati…. putin

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X