De 6791 Vizualizari

Parvoviroza

Catelusa mea a fost depistata azi cu parvoviroza..de 2 zile nu mai manca nimic, nu bea apa, este foarte trista.. am inceput azi tratamentul cu perfuzii, canglob, si antibiotice. Dna. Doctor nu mi-a dat prea mari sperante.. din contra mi-a spus sa ma astept la ce e mai rau daca nu isi revine in 48 de ore. Sunt foarte trista si vroiam sa stiu daca ma poate ajuta cineva si cu alte remedii in cazul in care vad ca tratamentul nu este de ajutor. Mi s-a spus sa nu ii dau absolut nimic de mancare, nici macar apa. Oricum nu mananca si nu bea, insa am vazut pe multe forumuri ca in cazul acesta multe personae dau ceai de menta cu siringa, pentru a-l hidrata si a-I reface stomacelul. Mentionez ca are 7 luni si toate vaccinurile facute, nu imi explic cum de s-a imbolnavit tocmai micuta mea. Va rog sa ma ajutati daca puteti. Multumesc frumos!

Raspunsul veterinarului:

 

Din păcate, situaţia pare într-adevăr ca fiind la limită. Tratamentul făcut de doctorul dvs. este cel uzual şi eficient. Parvoviroza este, însă, o boală gravă, surprinzătoare atunci depăşeşte un anumit termen şi din momentul acesta toate şansele ei de supravieţuire se bazează pe sistemul ei imunitar, pe puterea organismului ei de a lupta.

Nu vă recomand să-i daţi să bea sau să mănânce deoarece acestea o vor face să vomite şi îi vor accentua starea de rău. Nici măcar ceai.

Perfuzia făcută la cabinet menţine corpul hidratat circa 24 de ore de la administrare. Totodată, dacă simţiţi că are neapărată nevoie de apă, înmuiaţi-vă mâna în apă şi lăsaţi-o să vă lingă pe palmă.

Spuneţi că micuţa a fost vaccinată. Dacă vaccinarea nu s-a făcut în mod corect sau ATENTIE! daca vaccinul nu a fost depozitat corect, acesta îşi pierde eficienţa. Dacă vaccinul nu este păstrat la rece şi administrat imediat după desigilarea fiolei, acesta se poate altera în mai puţin de 30 de minute.

Va tinem pumnii ca micuta sa depaseasca acest impas cu bine!

 

Un singur comentariu

  1. Este bine sa mergeți din timp la o clinica veterinara dacă observați că ar fi ceva în neregula cu cățelul. Prin aceasta situatie am trecut și eu cu un rottweiller de aproximativ 6 luni care am observat foarte târziu ca suferea de parvo care din păcate am pierdut-o. Șansele de supraviețuire sunt limitate dacă nu sunt urmate tratamente perfuzabile cu lichide…, aici depinde și de organismul cățelului dacă poate sau nu sa lupte cu boala.În caz ca dacă doriți sa va cumpărați alt cățel trebuie numaidecât ferit de zona și împrejurările locului unde a stat celălalt care a avut pavroviroza deoarece virusul va rămâne.

    Momentan trec din nou prin aceasta situatie cu un cățeluș husky de aproximativ 2luni jumatate.
    Prin tratamentul perfuzabil cu lichide ce-l urmez cu el sper și cred ca totul va fi bine.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X