Sari la conținut
Home » Parson Russell Terrier

Parson Russell Terrier

  • de


Greutate: 6 – 8 kg
Inaltime: 33 – 36 cm
Origine: Anglia,

Istoric rasa Numele vine de la fondatorul acestei rase, reverendul John Russell care a crecut acesti terrieri pentru vanatoarea de vulpi in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Cainii de astazi se aseamana cu cei crescuti de John Russell, numai ca sunt mai inalti dupa standardul AKC. UKC-ul recunoaste si Russell Terrierul care este un caine mai scund, mai indesat.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, puternic, musculos . Are un cap plat, turtit intre urechi, stop bine conturat, botul are aceeasi lungime cu craniul si un nas negru. Ochii sunt medii, migdalati si de culoare inchisa. Urechile sunt de marime medie, triunghiulare si pliate cu varful si fata. Coada este scurta, in continuarea liniei spatelui si purtata putin ridicat. Blana este sarmoasa, deasa, groasa si poate fi moale sau aspra. Culoarea este predominant alba, cu pete cafenii, galbene, negre sau tricolore, mai des intalnite pe cap si la baza cozii.

Personalitate Este un caine inteligent, activ, curajos (uneori chiar nesabuit), indraznet, vigilent, abil, cu o mare putere de munca. Este cam neastamparat si poate musca usor. Le place sa se joace cu copiii. Este devotat familiei. Strainii vor fi anuntati. In general sunt sociabili cu alti caini si atunci cand au fost socializati de mici cu alte animale din gospodarie le pot accepta chiar daca mai au tendinta de a fugari o pisica care se fereste sau alearga.

Ingrijire Blana acestui caine se perie in perioada de naparlire iar cei cu blana aspra vor fi trimati ocazional.

Conditii de viata Acest caine se simte mai bine in aer liber cu mult spatiu de miscare si se acomodeaza mai greu intr-un apartament. Are nevoie de multa miscare, de socializare, dresaj.

Dresaj Acest caine se dreseaza usor pentru ca invata repede, dar trebuie dresat de o persoana cu experinta caci are tendinte de independenta si vrea sa faca dupa voia lui. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent si cat mai variat caci are posibilitati multiple si multa energie. Sunt foarte buni la cursele de agilitate si flyball. Simte nevoia sa alerge, sa se agite zilnic, sa sape.

Utilitate Este un foarte bun si priceput caine de vanatoare de animale mici si un vesel si zglobiu companion.