Sari la conținut
Home » „Parcul Natural Văcăreşti”, repus în drepturi! Ce va face ministrul mediului pe viitor?

„Parcul Natural Văcăreşti”, repus în drepturi! Ce va face ministrul mediului pe viitor?

„Parcul Natural Văcăreşti”, repus în drepturi! Ce va face ministrul mediului pe viitor?„Parcul Natural Văcăreşti”, repusă în drepturi! Ministrul mediului, Costel Alexe, a semnat un protocol prin care repune în drepturi Asociaţia „Parcul Natural Văcăreşti”, ca partener în administrarea acestei arii protejate. El spune că astfel se face o reparaţie morală, după ce Ordonanţa 75 din 2018 a stabilit trecerea tuturor ariilor protejate în administrarea statului.Reprezentanţii Asociaţiei precizează că, în ultimii doi ani, au continuat să supravegheze zona „Parcului Natural Văcăreşti” însă nu au putut atrage niciun fel de finanţare pentru intervenţiile necesare. Odată cu protocolul semnat, ministerul se angajează să asigure finanţare pentru planul de management şi pentru reconstrucţie naturală.

„Parcul Natural Văcăreşti”, repus în drepturi! Vreau să îi felicit pentru anii în care au făcut eforturi să îl declare parc natural!

„Vreau să îi felicit pentru anii în care au făcut eforturi să îl declare parc natural! Vreau să le mulțumesc public pentru acești doi ani de zile în care, deși nu au avut cadru legal, au continuat paza acestui parc, au continuat acțiunile de ecologizare și evident, de protecție a mediului, pentru toate acţiunile de conservare a biodiversității. Şi așa cum au făcut ei toate aceste lucruri, cu mare drag și benevol, în ultimii doi ani, îmi voi asuma că și eu, ca ministru, voi sprijini orice inițiativă a asociației să facem ceea ce ne dorim cu toții – un parc natural urban, așa cum merită bucureștenii și mai ales, generațiile viitoare”, a spus Costel Alexe.Reamintim că Delta Văcăreşti este cel mai mare parc natural urban din Europa Continentală, cu o suprafaţă de 182 de hectare, pe care există 170 de specii de păsări şi zeci de specii de mamifere, reptile şi peşti, potrivit RRA.Sursă foto: bucharestcityinfo.com