Sari la conținut
Home » Papillon si Epagneul Phalene / Epagneul Nain, Phalene

Papillon si Epagneul Phalene / Epagneul Nain, Phalene

  • de


Greutate: 2 – 4 kg
Inaltime: 20 – 28 cm
Origine: Franta,

Istoric rasa La aceasta rasa exista doua varietati: Papillon care au urechile drepte si Phalene care are urechile cazute. Au aceeasi origine si aceleasi caractere mofologice si utilizari. Rasa este cunoscuta de peste 500 de ani. Papillonul apare in picturi ale unor artisti ca Titian, Goya, Rubens, Rembrandt sau Van Dyck si in sculpturi din secolul al XV-lea. Acesti caini au fost foarte apreciati la curtile regale din Franta. Regele francez Henri al III-lea, mare amator de caini din aceasta rasa, purta cu sine, intr-un cosulet impodobit cu panglici, Spanieli pitici, nu mai mari decat un pumn. Sunt considerati a fi de origine franceza.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, gratios, elegant, usor mai lung decat inalt. Are un cap mic, scurt, proportional cu corpul, craniul usor boltit, botul subtire, conic, mai scurt decat craniul, nas mic, rotund, negru. Ochii sunt destul de mari, migdalati, de culoare inchisa. Urechile la Papillon sunt mari, ridicate, atasate in spatele craniului, distantate, cu partea exterioara bogat imbracata in franjuri lungi si ondulate ce incadreaza capul, asemanator unui fluture cu aripile deschise, de unde si numele Papillon=fluture in franceza. La Phalene urechile sunt prinse mai sus de linia ochilor si mult in spatele capului, distantate, acoperite cu franjuri lungi si lasate pe langa cap. Are picioare subtiri si labe de iepure. Coada este potrivit de lunga, ridicata in sus si impodobita cu franjuri bogate. Blana are un par de lungime medie, drept, matasos, mai lung si des pe piept, unde formeaza un jabou. Pe picioare, pe urechi si pe coada are franjuri bogate. Blana are culoarea alba cu pete colorate.

Personalitate Este un caine inteligent, alert, vioi, jucaus, chiar neastamparat, curajos, dornic sa invete. Este ascultator, afectuos si devotat stapanului, iubeste copiii, dar este retinut fata de straini. Nu are probleme cu alti caini si alte animale.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata regulat. Trebuie indepartat parul in exces din urechi.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza cu usurinta la conditiile de viata oferite. Este recomandat persoanelor mai putin active. Ii plac concursurile de agilitate si de flyball unde poate obtine performante frumoase. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Este un caine inteligent, ascultator, dornic sa invete si de aceea cu un dresaj variat, bland se pot obtine usor rezultate frumoase.

Utilitate Este un vesel si placut companion.