Sari la conținut
Home » Oul sau găina? Misterul de când lumea și pământul!

Oul sau găina? Misterul de când lumea și pământul!

Oul sau găina?

Oul sau găina? Studiile recente în domeniul geneticii și biochimiei au adus la lumină detalii fascinante despre procesul de formare a ouălor de pui și rolul esențial al proteinelor implicate.

O descoperire remarcabilă sugerează că proteina cheie necesară pentru formarea cojii ouălor, denumită OV-17 (Ovocleidin-17), se găsește exclusiv în ovarele găinii.

Oul sau găina?

Această proteină este esențială pentru cristalizarea carbonatului de calciu, constituind coaja de ou. Prin urmare, din punct de vedere tehnic, fără prezența găinii, procesul de formare a ouălor și implicit al puilor nu ar putea începe.

Un aspect deosebit de interesant este prezența unei gene unice la găini, care le permite să producă ouă cu coajă într-un interval de timp impresionant de scurt, mai puțin de 24 de ore.

Această genă este specifică găinilor, nefiind întâlnită la nicio altă specie de păsări ouătoare. Desigur, există o diversitate semnificativă în ceea ce privește culorile, formele și dimensiunile ouălor. Însă aceste variații sunt caracteristice aceleiași specii – găina.

Cercetătorii de la universitățile Sheffield și Warwick din Anglia au utilizat un supercomputer pentru a investiga procesul de formare a ouălor.

Au concluzionat că proteina OV-17 este crucială pentru cristalizarea carbonatului de calciu, pasul esențial în crearea cojii de ou.

Există o mențiune specifică a găinilor și a diversității lor genetice

Dr. Colin Freeman de la Universitatea Sheffield a subliniat importanța acestei descoperiri. A afirmat că „de mult se bănuia că oul a venit pe primul loc. Dar acum avem dovada științifică care arată că, de fapt, găina a fost prima”.

Privind aspectul spiritual, această dezvoltare științifică se intersectează cu convingerile din Biblie. Se menționează că toate lucrurile au fost create în șase zile, inclusiv păsările sălbatice și domestice.

Biblia afirmă, de asemenea, că toate lucrurile se reproduc după felul lor.

În acest context, există o mențiune specifică a găinilor și a diversității lor genetice. Împărțindu-le în găini ouătoare și găini de carne.

Astfel, această cercetare științifică nu numai că aduce lumină asupra procesului complex de formare a ouălor, dar și susține ideea că găina, cu caracteristicile genetice distincte, a fost factorul esențial care a precedat oul din punct de vedere evolutiv, conform 999curiozitati.ro.