Sari la conținut
Home » Opt lucruri pentru care pisica ta vârstnică îți va mulțumi că le faci

Opt lucruri pentru care pisica ta vârstnică îți va mulțumi că le faci

Pisica ta vârstnică are nevoie de anumite lucruri odată cu trecerea timpului, iar dacă reușești să i le pui la dispoziție aceasta îți va mulțumi în felul ei caracteristic.

Pe măsură ce pisicile noastre îmbătrânesc, corpul lor se schimbă și nevoile lor vor începe să varieze. În timp ce vor rămâne întotdeauna pisicuțele noastre mici, pe măsură ce timpul va trece ele vor avea unele nevoi speciale.

Ele devin mai sensibile din punct de vedere fizic și mental, corpurile și mințile lor încep să se schimbe și vor avea nevoie de un ajutor suplimentar pentru a-și trăi anii de bătrânețe în fericire și sănătate. Dacă vă întrebați cum îi puteți face viața mai bună pisicuței dumneavoastră bătrână, luați în considerare aceste sfaturi.

Mai multe paturi

În general, pisicile vârstnice petrec mai mult timp dormind decât cele mai tinere, așa că dacă le oferiți câteva paturi și pături suplimentare pe care să se întindă vor fi foarte apreciate.

Cu cât mai moale, cu atât mai bine, deoarece, pe măsură ce pisicile noastre îmbătrânesc, corpul lor devine mai rigid din cauza artritei, iar suprafețele dure vor fi dureroase pentru a se întinde pe ele.

Scări și rampe

La fel ca în cazul oamenilor, vârsta aduce înțepenirea articulațiilor și scăderea mobilității. Pisicile noastre încă vor să fie alături de noi oriunde mergem, așa că ajutorul pentru a urca și coborî scările și pentru a se urca și coborî de pe mobilă va fi foarte apreciat.

Folosirea unei rampe sau a unor trepte pentru a vă ajuta pisica să se deplaseze le va salva corpul și va face din a fi lângă dumneavoastră o sarcină ușoară.

Schimbarea alimentației

La fel ca în cazul oamenilor, nevoile nutriționale ale pisicilor se vor schimba în timp. Pisica ta vârstnică are nevoie de cantități diferite de anumiți nutrienți față de pisică tânără.

Colaborați cu medicul veterinar pentru a decide care este cea mai bună dietă pentru pisica dumneavoastră senior. S-ar putea să nu fie nevoie să schimbați mâncarea pisicii dumneavoastră, dar probabil că veți schimba cantitatea de hrană pe care o dați și suplimentele pe care le administrați.

Păstrați-vă activi

Doar pentru că pisica ta este bătrână la trup, nu înseamnă că este și la minte! Pisica dvs. senior va dori în continuare să petreacă timp de calitate cu dvs. Ele sunt adesea tinere la suflet și se bucură să joace toate jocurile pe care le-au practicat de-a lungul anilor anteriori și poate chiar și unele noi! Menținerea stimulată a minții și a corpului pisicilor dumneavoastră le va menține fericite și sănătoase pentru mulți ani.

Confort suplimentar

Pe măsură ce pisicile noastre îmbătrânesc și corpul lor se schimbă, aceste schimbări vor aduce mai multă sensibilitate. Pisica dvs. va fi mai sensibilă la vreme caldă și rece, așa că asigurați-vă că sunteți în măsură să-I oferiți răcoare pe timpul verii și căldură pe timpul iernii.

Ventilatoarele vă vor ajuta cu căldura, în timp ce hainele vă vor ajuta cu frigul. Pisica ta vârstnică va avea nevoie de un pic de ajutor suplimentar pentru a se menține confortabilă.

Menținerea mobilității

După cum am menționat mai devreme, vârsta aduce adesea artrită și alte afecțiuni. Păstrarea pisicii dvs. activă va ajuta la menținerea mobilității acesteia pe parcursul bătrâneții. Acest lucru le menține mușchii și articulațiile obișnuite să se miște și previne atrofia și oboseala musculară.

Suplimentele ar putea fi, de asemenea, recomandate de către medicul veterinar pentru a ajuta la diminuarea oricărei dureri cu care s-ar putea confrunta pisica dumneavoastră.

Sporirea îngrijirii veterinare

Pe măsură ce pisica dumneavoastră îmbătrânește, probabil că veți vizita medicul veterinar mai des. Acest lucru este necesar, întrucât atât de multe afecțiuni vin odată cu vârsta. Durerile articulare și problemele de mobilitate, sistemul imunitar slăbit și alte boli legate de vârstă se instalează adesea în anii de bătrânețe ai pisicii dumneavoastră.

De asemenea, veți dori să treceți la controale regulate mai des, dacă medicul veterinar vă recomandă acest lucru, deoarece anumite afecțiuni, cum ar fi cancerul și bolile de organe, ar trebui să fie detectate cât mai devreme posibil.

Controlul greutății

În același mod în care pisica dvs. va avea nevoie de nutrienți diferiți în anii de bătrânețe, va avea nevoie și de calorii variate. Schimbarea greutății este foarte frecventă la pisicile vârstnice.

Acestea fie primesc prea mulți nutrienți și calorii și devin supraponderale, fie se luptă să mențină o greutate sănătoasă deoarece mușchii lor slăbesc și devin mai slabe. Colaborați cu medicul veterinar pentru a vă asigura că pisica dumneavoastră își menține greutatea corespunzătoare.