De 1498 Vizualizari

Oprescu anunţă apocalipsa maidanezilor: În 18 luni scăpăm Bucureştiul de câinii de pe străzi!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit într-o conferinţă de presă despre „legea lui Ionuţ”. „Din 2008 până în prezent nu am făcut altceva decât să respectăm legea şi anume de a lua câinii, a-i steriliza, a-i deparazita. A fost o prostie acest lucru, o prostie la care am antamat şi noi. Sper că autointulaţii iubitori de animale au înţeles că existenţa câinilor fără stăpâni pe stradă reprezintă un pericol real”, a spus Oprescu.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit despre „legea lui Ionuţ”. „Din 2008 până în prezent nu am făcut altceva decât să respectăm şi anume de a lua câinii, a-i steriliza, a-i deparazita. A fost o prostie acest lucru, o prostie la care am antamat şi noi. Sper că autointulaţii iubitori de animale au înţeles că existenţa câinilor fără stăpâni pe stradă reprezintă un pericol real”, a spus Oprescu.

„Nu voi  mai avea niciun fel de dialog cu iubitorii de câini, pe stradă. Puţini dau soluţii, dar spun „să nu-i vedem pe stradă”. Dacă nu sunt revendicaţi în 7 zile, vor fi încredinţaţi spre adopţie. Persoanele care-şi asumă îngrijirea lor trebuie să ştie că acum putem controla dacă aceştia vor fi abandonaţi din nou pe străzi. Vă promit eu că vom exercita acest control. Pentru că au fost cazuri când câinii au fost adoptaţi şi după aia abandonaţi”, a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a promis că va strânge 80% din câinii de pe străzi şi va reduce cu 90% numărul oamenilor muşcaţi de câini.  „Într-un an şi jumătate Bucureştiul va scăpa de câinii de pe străzi”, a mai spus primarul.

Oprescu promite că strânge câinii în 18 luni

Potrivit edilului Capitalei, ca obiective generale, municipalitatea anunţă reducerea cu peste 80 de procente a numărului câinilor maidanezi şi cu 90% al oamenilor muşcaţi de aceştia, iar asta în 300 de zile lucrătoare, respectiv 18 luni calendaristice.

De asemenea, se lansează un număr telefonic de urgenţă pentru reclamaţii (021.9844), unde cetăţenii pot să semnaleze existenţa haitelor, a câinilor periculoşi şi a eventualele atacuri, unul pentru adopţii (0800.800.877), precum şi un plan de informare a cetăţenilor, respectiv de încurajarea a adopţiilor.

Câţi maidanezi vor dispărea

„Planul nostru este să adunăm cel puţin 80 la sută din câinii de pe străzi şi să reducem cu 90 la sută numărul oamenilor muşcaţi de câinii comunitari. Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor îşi asumă că în 300 de zile lucrătoare, adică 18 luni calendaristice, cu o rată de prindere de la 150 până la 250 de câini pe zi, poate captura 80 la sută din câinii de pe străzi. Intervin iubitorii de animale. Cei adevăraţi, nu cei care doar clamează. Sperăm ca ei să adopte cel puţin 50%”, a mai precizat Oprescu

Oprescu a declarat că vor fi strânşi în fiecare zi între 150 de câini până la 200 de câini. „Invit ONG-urile să adopte câini. Dacă tot îi iubesc, îi rog respectuos să-i ia acasă, să-i îngrijească. Strângerea câinilor de pe străzi nu se va face haotic, prioritate vor avea copii, în zona şcolilor şi grădiniţelor, apoi vom răspunde reclamaţiilor cetăţenilor. Vom acţiona asupra haitelor”, a mai spus Oprescu.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

17 Comentarii

 1. Petre Dan Constantin spune:

  Din 2008 până în prezent doctorul a respectat legea. Poate că de acum încolo a venit rândul oamenilor să fie respectați.
  În ceea ce privește strângerea maidanezilor, dintr-un reportaj am citit că s-au strâns într-o zi o cifră care reprezenta 0,07% din existent, presupunând că în București ar fi doar 100.000 de câini comunitari. într-un an sunt 250 de zile lucrătoare. Scăzând sărbătorile legale și cele cadorisite de guvern alegătorilor precum și pe cele cu zăpezi și ploi, să fie mulțumit cu 200×0,07=14% . să recalculeze pentru 2 sau 3 sute de mii să vadă unde ajunge. Palabras și iar palabras dottore !

 2. Oprescu criminalul ! Adica de ce sa nu avem javre pe strazi ? Maine, poimaine o sa ne trezim ca ursii, mistretii, sobolanii si puricii vor fi si ei eutanasiati! Adica ce, n-am voie sa ma sinucid aruncandu-ma in gurile flamande a unei haite de caini ce-si face veacul in fata blocului ?

 3. Stefan Bragarea spune:

  Din păcate dl Primar General a demonstrat de multe ori că este mincinos!

 4. sanda vonta spune:

  da, insa puneti pe picioare si Politia animalelor ca sa ne scape de maltratarile cainilor de catre indivizi cu probleme la cap !

 5. MITOMANUL OPRESCU iar promite marea cu sarea ,iar ,,face „autostrazi suspendate !!!!Praful s-a ales de acele promisiuni ,a uitat tot ce-a mintit in campanie ,asa o sa fie si cu maidanezii .Apromis ca in 18 luni o sa dispara cainii din BUCURESTI .dACA ACEST MINCINOS SMECHER RAMANE PRIMAR GEN. NU O SA DISPARA MAIDANEZII NICI IN 180 DE LUNI !!!!!!!!

 6. Oare nu ar fi mai bine sa scapati Bucurestiul de maidanezul Oprescu?

  • Ai dreptate, e singura solutie onorabila si usor de aplicat! Un mincinos care a facut afaceri si pe colacul din coada maidanezilor neingrijiti!

 7. Macar de ar fi adevarat… La cite zice Oprescu .. Daca sunt 5 la suta adevarate.
  Oricum daca nici acum nu se trezeste nimeni…
  El oricum are de aranjat nishte fonduri cu alti prieteni de-ai lui!
  Ar trebui sa il intrebam dupa ce expia termenul ala .. de ce a mintit:))

 8. Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi??? Cine oare va mai crede pe voi???

 9. animalele nu au drept la viata pt ca nu au constiinta de sine.vedeti ce zic PETA si expertii in bioetica.

 10. Cu sa fara caini Bucarestiul tot un oras mizerabil de lumea a 3-a va fi.
  In orasul ala nu cainii sunt problema ci aceeasi ca si in Cairo, Calcuta sau alte asemenea <>

  Nu este statie de epurare a fecalelor umane.
  La o ploaie mai serioasa ies toate zoaiele umane pe ulite.

 11. Maidaneza spune:

  La 18 luni dupa terminarea ultimei autostrazi suspendate, o sa scapam de toti maidanezii din Bucuresti. Gata, ne-am saturat de „gogosile” tale domnule primar. Gata cu minciuna si ipocrizia. Ajunge. Puneti si mana pe treaba, ca de promisiuni nu va intrece nici …Ponta.

 12. daca omoram cainii in afara ca e inuman ne vor napadi sobolanii. eu zic ca-i mai rau cu sobolani decat cu caini.

 13. da ,dar pana acum ce-ai facut ,un tampit si asta ..ai furat banii din fonduri pentru sterilizari ,baiatul lui Oprescu are un ONG si ce-a facut ,a cerut bani ,a luat fonduri dar…rezultate nu ,atata stiti sa ucideti animalele ,ca banii i-ati furat si nu stiti cum sa va scoateti!!!

 14. Cred ca numai apuca el sa aduca apocalipsa cainilor maidanezi ca o sa aduca Dumnezeu din timp Apocalipsa cat sa ne adune pe toti.De abia astept cutremurul ala mare ca sa va linisteasca pe toti.Oricum cel de azi dimineata a spus multe.Bucurestiul va fi primul pe lista sters ca acolo sunt toti ratati din Tara mutati

 15. OPRESCULE, zici ca nu mai vorbesti cu iubitorii de animale? dar cu votul iubitorilor de animale ai ajuns primar de doua ori rusine sa-ti fie dle primar n-o sa te mai voteze nimeni la nici o functie in stat daca vei da ordin la criminalii care-si spun medici veterinari sa ucida bietele animale pe care va razbunati acum din cauza acelei babe ca a stat nepasatoare pe banca si nu si-a supravegheat nepotii, ea e prima vinovata, nu cainii, dar asta este doar o minciuna cu acel copil, va trebuie ceva de genu, ca sa incepeti uciderea cainilor, e o vrajeala cu acel copil, nu ne puteti prosti pe toti. Dv.dle Oprescu de ce nu mergeti in cele doua adaposturi ale primariei sa vedeti cum sunt tinute bietele animale, de ce hingherii dv se compoarta ca niste brute cu animalele, va place cum sunt chinuiti cainii dle primar? Oricum n-a sa va mai voteze nici dracu.,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X