1073 Vizualizari

04 nov., 2017 la 11:59 am

Oglindă, oglinjoară cine-i cel mai frumos cățel din țară? „Ce vad animalele în momentul în care se privesc în oglinda?”

Oglindă, oglinjoară cine-i cel mai frumos cățel din țară? „Ce vad animalele în momentul în care se privesc în oglinda?”!

Una dintre intrebarile la care, cu siguranta, iubitorii de animale s-au gandit la un moment dat este: „Ce vad animalele in momentul in care se privesc in oglinda?”. Ei bine, în cazul cainilor este destul de clar: ei pot recunoaste alti caini sau alte animale, insa nu se pot recunoaste pe ei insisi!

La fel ca si oamenii, animalele trec prin mai multe faze pana a-si putea recunoaste propria imagine, noteaza cei de la Descopera.

„Cainii sunt foarte inteligenti si adaptabili, la fel ca multe alte animale, insa ei nu sunt capabili sa se recunoasca in momentul in care se privesc in oglinda, intr-o fotografie sau intr-o filmare”, sustine Liz Stelow, cercetator in domeniul medicii veterinare la Universitatea din California.

Liz a adaugat ca, pentru patrupede, simturile mirosului si gustului sunt mult mai importante decat cel al vazului, iar din acest motiv le este mai dificil sa se recunoasca intr-o imagine.

Cercetatorii spun ca procesul autorecunoasterii nu este unul foarte usor de asimilat, nici macar in cazul oamenilor. Din aceasta cauza, bebelusii au nevoie de 18-24 de luni pentru a-si recunoaste imaginea.

Exista animale care, datorita inteligentei lor, isi pot identifica imaginea fara a depune prea mult efort. Delfinii si unele specii de maimute trec, de obicei, prin mai multe faze ale autorecunoasterii: initial, incearca sa isi coreleze propriile miscari cu cele ale reflexiei lor, iar in cele din urma, exploreaza acele parti ale corpului lor care pot fi vazute doar cu un efort sporit.

Exista, insa, si animale, cum ar fi pasarile flamingo, care pot recunoaste doar imaginea altor specii. De asemenea, s-a dovedit ca exista unele animale, cum ar fi caii, pentru care oglinzile, daca sunt amplasate in anumite locuri, pot ajuta la reducerea starii de anxietate.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Educația câinelui este ASEMĂNĂTOARE cu cea a copilului? Iată ce spune un specialist

Educația câinelui este ASEMĂNĂTOARE cu cea a copilului? Iată ce spune un specialist
03 Noi, 2017 la 12:29 pmModifica

Faceți cunoștință cu Nord, câine polițist din România, care lucrează pentru echipa de căutare și salvare

Faceți cunoștință cu Nord, câine polițist din România, care lucrează pentru echipa de căutare și salvare
03 Noi, 2017 la 12:20 pmModifica

Incredibil! Poveste ȘOCANTĂ desprinsă parcă dintr-un  film de groază. Iată ce a găsit o femeie în gura câinelui său

Incredibil! Poveste ȘOCANTĂ desprinsă parcă dintr-un  film de groază. Iată ce a găsit o femeie în gura câinelui său
03 Noi, 2017 la 11:27 amModifica

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X