Sari la conținut
Home » Ogar spaniol / Galgo espanol, Galgo

Ogar spaniol / Galgo espanol, Galgo

  • de


Greutate: 20 – 30 kg
Inaltime: 61 – 71 cm
Origine: Spania,

Istoric rasa Aceasta rasa descinde din ogarii asiatici cum ar fi Sloughi, adusi din Spania de catre mauri. Prin incrucisare cu cainii de vanatoare indigeni a aparut acest ogar folosit la vanatoarea de iepuri. Mai tarziu rasa a fost imbunatatita prin selectii repetate si prin aport de sange de la ogarul Greyhound, obtinandu-se un caine cu performante in cursele de alergari. A fost favoritul regilor spanioli si folosit la vanatoare in haite.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, frumos, elegant, viguros, cu o musculatura deosebita, suplu, puternic, cu o forma aerodinamica a corpului ce il face sa fie cel mai iute, chiar daca nu este si foarte rezistent. Are un cap mic, lung, ingust, cu un bot mai lung decat craniul, nas negru. Ochii sunt migdalati, mari, distantati, caprui. Urechile sunt prinse sus si in spate, triunghiulare si lasate cand se odihneste si semiridicate cand este activ. Are un gat lung, musculos. Coada este lunga, dreapta sau carlig la capat, format conic. Sunt doua varietati: cu par scurt, fin, lucios si drept si cu par mai lung si sarmos. Poate avea orice culoare: negru, galben, maro, roscat, galben si rosu amestecat cu alb si negru.

Personalitate Este un caine inteligent, curios, jucaus, sensibil, alert. Este afectuos si devotat familiei, atent si protector cu copiii, precaut si distant cu straini. Se impaca cu alti caini, chiar ii place sa se joace cu unii, dar puternicul instinct de vanatoare il indeamna sa vaneze tot ce alearga si de aceea nu este de incredere intr-o locuinta cu pisici.

Ingrijire Blana acestui caine nu are nevoie de prea multa ingrijire. Un periaj ocazional este suficient. Se vor mentine urechile curate.

Conditii de viata Este un caine care se adapteaza la conditiile de viata oferite, dar cel mai bine se simte liber intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Ii plac plimbarile lungi, alergatul, alergatul pe langa o bicicleta. Trebuie evitata compania pisicilor sau a altor animale mici deoarece are tendinta de a vana tot ce se misca repede. Nu este recomandat sa fie purtati in locuri publice fara lesa. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine destul de ascultator si care invata repede ce i se cere si de aceea nu este greu de dresat. Ignora comenzile doar cand pune ochii pe o prada.

Utilitate Este folosit la vanatoarea de animale mici sau mari, la cursele de caini sau ca animal de companie.