De 6479 Vizualizari

Obiceiul rau al cainilor care ii trimite direct la adapost

Afla cum poti evita situatia de care tot stapanii se tem

 

Faptul ca face din cand in cand pipi in casa nu e un capat de lume. Sau ca iti mai roade un pantof. Poti trece peste multe incidente si poti suporta eroic mofturile patrupedului tau. Dar exista o situatie pe care aproape niciun stapan nu o poate tolera, iar in acel punct relatia de prietenie si de iubire dintre om si animal se termina.

Atunci cand cainele devine agresiv in prezenta mancarii.

maxresdefault

In acest sens, avem o veste buna si o veste proasta. Cea buna este ca daca patrupedul este educat corect de la o varsta frageda, nu se ajunge la o asemenea situatie.

Vestea proasta este ca in 90% din cazuri cainele care a deprins acest obicei nu mai poate fi corectat, conform dresorilor.

In functie de gavitatea manifestarilor cainelui, se pot incerca metode de dresaj care sa estompeze sau sa elimine aceasta atitudine de “paza la mancare”. Sau, in cazul in care exista si alte animale in casa cu care se ia la harta la momentul mesei, cainele trebuie sa manance intr-un loc izolat.

Cesar Millan

Cesar Millan

“Nu considera ca acest comportament va disparea de la sine, ca un caine agresiv la mancare va invata sa tolereze un alt animal langa el sau chiar si pe stapan atunci cand e la castron. Oricat timp ii vei da, acest obicei va ramane”, a explicat renumitul dresor Cesar Millan.

getty_rf_photo_of_woman_feeding_treat_to_dog

Ca si solutie, Cesar sustine ca poti incerca sa hranesti animalul in fiecare zi din palma ta. Daca exista doi caini in casa, procedati cu amandoi la fel, oferindu-le hrana in acelasi timp.

Un singur comentariu

  1. Politia animalelor din SUA, cand prind un caine il testeaza cu mâncarea. Daca este agresiv când omul il atinge când mănâncă, verdictul e invariabil: eutanasiere.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X