Sari la conținut
Home » Obicei emoționant făcut de iubitorii de animale de companie în Spania de Sărbătoarea Sfântului Anton

Obicei emoționant făcut de iubitorii de animale de companie în Spania de Sărbătoarea Sfântului Anton

Un obicei emoționant făcut de iubitorii de animale de companie în Spania de Sărbătoarea Sfântului Anton datează de peste un secol.  Sărbătoarea este celebrată în fiecare an în multe părți ale Spaniei, iar oamenii își aduc animalele de companie la biserici pentru a fi binecuvântate.

Proprietarii de rit catolic posesori de animale de companie merg în fiecare după-amiază de ziua Sfântului Anton pentru binecuvântarea tradițională care are loc în multe biserici din Spania. Sfântul Anton este considerat un sfânt binefăcător al regnului animal.

In mai multe zone din Hexagon spaniolii își aduc animalele de companie relatează presa.

Preotul Cesar Magana, din Pamplona, din nordul Spaniei, a binecuvântat animalele și proprietarii lor în timpul sărbătorii Sfântului Anton, patronul animalelor din Spania.

În Vigo, de ani de zile, acest act religios are loc în parohia La Soledad, biserica cu aspect de templu neoclasic, situată pe strada Feliciano Rolán nr. 8, la poalele muntelui Castro.

Preotul paroh al acestei parohii, Alberto Cuevas, dorește să satisfacă cererea pe care mulți oameni o fac în fiecare an pentru ca el să le binecuvânteze animalele de companie.

Și o face în cadrul unei ceremonii unice care are loc în atriumul bisericii din O Castro. Preotul amintește că ”San Antón Abade”, Sfantul Anton, este patronul crescătorilor de animale, al medicilor veterinari și protectorul tuturor animalelor.

El a amintit că acest sfânt a devenit protectorul animalelor pentru că a trăit cu ele mulți ani din viața sa.

„Iar noi, cei care o venerăm pe Fecioară în singurătatea ei, precum și binecuvântarea tuturor animalelor de companie, dorim, mai presus de toate, să încurajăm și să arătăm apropierea față de persoanele care, adesea, trăind singure, se simt consolate doar de compania apropiată a animalelor lor de companie”, explică Alberto Cuevas. „Să știe că și noi suntem alături de ei”, spune preotul paroh din La Soledad.

La eveniment participă multe tipuri de animale, deși câinii și pisicile sunt speciile cu cea mai mare prezență la acest eveniment.

În fața tuturor celor prezenți, preotul paroh din La Soledad, Alberto Cuevas, obișnuiește să citească un pasaj din cartea Genezei în dimineața celei de-a cincea zile a creației:

„Să nască pământul făpturi vii după felul lor, fiare și șerpi și animale de pe pământ după felul lor. Și Dumnezeu a făcut animalele pământului și vitele după felul lor, și orice târâtoare care se târăște pe pământ după felul ei. Și Dumnezeu a văzut că era bine”, este paragraful pe care preotul din Vigo îl citește de obicei în acest act.

De asemenea, preotul profită de această ocazie pentru a le reaminti oamenilor responsabilitățile pe care le au față de animalele lor de companie și pentru a sublinia abandonul animalelor.