Sari la conținut
Home » Oana Pellea despre trauma creată de ”abandonarea voită a animalelor”

Oana Pellea despre trauma creată de ”abandonarea voită a animalelor”

Oana Pellea este foarte implicată în situația refugiaților din Ucraina. Oana Pellea a lansat un apel disperat legat de animalele de companie ale refugiaților ucraineni care părăsesc România.

Actrița Oana Pellea nu a ascuns că este o mare iubitoare de animale. De curând, aceasta a transmis un mesaj emoționant legat de faptul că, în multe cazuri, animalele de companie ale ucrainenilor care tranzitează România sunt lăsate în urmă, pentru că nu sunt transportate în cutii adecvate.


Oana Pellea mesaj emoționant privind soarta animalelor de companie

Azi la aeroport am văzut o fetița împreună cu mama ei absolut disperate. Autoritățile îi spuneau ca nu are cușca potrivită… că trebuie să cumpere alta… avionul pleca… era vorba de un cățel foarte, foarte mic… avea pașaport etc. Ar fi fost normal ca la aeroport să existe cuști de vânzare… mama a fost sfătuită să ia un taxi sa meargă la Carrefour, să cumpere o cușcă, să se întoarcă… și astea toate cerute femeii ce era deja epuizată de fuga din UCRANIA… Ori legislația se schimbă, ori aeroportul TREBUIE să aibă la vânzare toate cele de folosință pentru astfel de cazuri. Nu voi uita disperarea mamei și lacrimile fetiței și nici privirea plină de înțelegere a celui de la check in care repeta mecanic „îmi pare așa de rău… asta e legea! N-am cum să vă dau voie așa… trebuie să fie închis etanș, nu are voie cu capul afară…

Oana Pellea cere semnarea unei petiții privind soarta animalelor de companie din Ucraina

Oana Pellea cere semnarea unei petiții lansate în mediul online care prevede măsuri concrete pentru rezolvarea situației și semnalează această problemă organizatorică.

În cadrul petiției se precizează faptul că:

abandonarea voită a animalelor aduce cu sine traumă suplimentară pentru refugiați, traumă pentru animalele părăsite și puse în situații nefamiliare la care nu se pot adapta sau la care se adaptează dificil, încărcarea suplimentară a efortului deja în acțiune al organizațiilor românești, ucrainene și europene de protejare a animalelor. Animalele și-au însoțit proprietarii cale de kilometri, prin inima războiului, iar aceștia nu le-au abandonat. Faptul că se văd siliți să se abandoneze reciproc la aeroport anulează și dezonorează efortul tuturor.

Concret, autorii petiției sugerează:

• Puncte de informare la aeroporturi, pentru pasageri și personalul aeroportului;
• Puncte de asistență medicală-veterinară la aeroporturi, inclusiv pentru întocmirea documentelor de călătorie obligatorii pentru animale;
• Cuști de transport pentru cală și cabină.