De 4843 Vizualizari

Oamenii sunt mai inteligenţi ca animalele? Se pare că NU!

Savantii de acum il contrazic pe Aristotel

Oamenii sunt mai inteligenţi ca animalele? Se pare că NU!Oameni de ştiinţă precum Santios, afirma: „Credinţa superiorităţii cognitive umane a devenit fundamentala în filosofie şi ştiinţele umane”.

Şi Aristotel, probabil cel mai influent dintre toti ganditorii, a sustinut că oamenii sunt superiori altor vietăţi de pe planetă, datorită capacităţii de a raţiona”.

Experţi în biologia evoluţionistă, au ajuns însă la concluzia că oamenii nu sunt mai inteligenţi, ci doar diferiţi faţă de animale.

Potrivit publicaţiei Phys, aceştia susţin că animalele au abilităţi diferite, iar oamenii le înţeleg greşit.
Dr. Arthur Saniotis de la Universitatea School of Medical Sciences din Adelaide, Australia, stsţine că “animalele pot avea facultăţi cognitive care sunt superioare fiinţelor umane”.

Ca o concluzie a acestor demonstraţii, putem afirma că noi oamenii nu înţelegem animalele cum nici ele nu ne înţeleg pe noi, repetând credinţa savanţilor care au participat la studiu: ”Nu suntem mai inteligenţi, ci doar diferiţi.”

Profesorul Maciej Henneberg l-a completat pe colegul său, declarând: “Animalele au diferite tipuri de inteligenţe care au fost subevaluate din cauza fixării pe limbaj şi tehnologie”.

 

M.M.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X