De 2139 Vizualizari

Oamenii şi animalele lor de companie pe picior de egalitate! Legea noastra va fi şi legea lor?

Află cum a evoluat această relaţie

 

Modul în care oamenii tratează câinii şi pisicile estompează graniţa dintre cele două lumi – iar asta ar putea afecta chiar legile, sugerează experţii. Animalele sunt tratate din ce in ce mai mult ca şi cum ar fi persoane reale.

 

Ai putea crede că pisicile şi câinii sunt simple animale de companie. Dar o nouă carte explică faptul că indivizii încep să trateze animalele ca şi cum ar fi oameni. Acest fapt ar putea sa afecteze legile în moduri în care nu ne-am gândit niciodată.

article-2600733-1CF8349900000578-878_634x325

,,Oamenii sunt în stare să plătească bani buni sau chiar să îşi rişte viaţa pentru a-şi salva animalele de companie.”

 

În Statele Unite ale Americii, 90% dintre deţinătorii de câini şi pisici consideră că acestea fac parte deja din familia lor. Astfel, în 2013, 60 de miliarde de dolari au fost cheltuiţi pentru animalele de companie. David Grimm, autorul  cărţii Citizen Canine: Our Evolving Relationship With Cats and Dogs (Cetăţeanul Canin: Relaţia noastră cu pisicile şi câinii evoluează) vine cu o explicaţie în acest sens: ,,Oamenii sunt în stare să plătească bani buni sau chiar să îşi rişte viaţa pentru a-şi salva animalele de companie.”

 

Curios este că acest fapt nu se întâmplă cu orice vieţuitoare, ci doar cu pisicile şi câinii.

1509889_10153981419055654_2279055754630799964_n

Dacă nu ai grijă suficientă de animalul tău, îl vei putea pierde

Grimm, profesor de jurnalism la Universitatea John Hopkins, Maryland, crede că în viitor, în cazul în care o persoană nu şi-a plimbat destul câinele sau nu i-a oferit un tratament medical adecvat îşi va putea pierde animalul. Acest fapt s-ar datora organizaţiilor non-guvernamentale, care au devenit din ce în ce mai active în ceea ce priveşte crezul lor.

nature-cats-dogs_t614

În Egiptul Antic, pisicile erau venerate precum zeii, însă acum este prima dată în istorie când animalele încep să fie tratate la fel ca oamenii. Le este permis accesul în restaurante, avioane şi hoteluri. Deci, există o direcţie interesantă spre care ne îndreptăm.

 

 

Roxana STRATULAT

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X