Sari la conținut
Home » O teorie veche de când lumea tocmai a fost contrazisă. Câini sau maimuțe?

O teorie veche de când lumea tocmai a fost contrazisă. Câini sau maimuțe?

O teorie veche de când lumea tocmai a fost contrazisă. De-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit că patrupezii adoptă o postură asemănătoare oamenilor, copiază gesturi și, mai mult, felul lor de a fi, precum coii care învață cum să se comporte de la părinții lor.

Dupa ani si ani in care cercetatorii s-au concentrat asupra inteligentei cimpanzeilor, capabili sa invete cuvinte si cifre, acum unii au ajuns la concluzia ca in timp ce primatele nu stiu sa interpreteze gesturile oamenilor, cainii pot.

Ei bine, da. Câinii au  abilitatea de a-i întelege si a-i “copia” pe oameni

Meritul apartine „coabitarii” om-caine. În timp ce maimuțele si-au vazut de treaba lor, câinii au „evoluat’, invatand sa ne cunoasca, sa ne inteleaga si sa ne manipuleze. Aceasta este concluzia antropologului evolutionist Brian Hare de la Duke University, Statele Unite, care recent a realizat un studiu in cadrul caruia a testat capacitatile a peste o mie de catei.

O teorie veche de când lumea tocmai a fost contrazisă: inteligenta sociala a cainilor a devenit asemanatoare celei umane

„In decursul timpului, inteligenta sociala a cainilor a devenit asemanatoare celei umane si nu numai in ceea ce priveste capacitatea lor de a urmari un deget indreptat spre ei, ci si in aceea de a comite acelasi tip de erori de evaluare pe care le fac si fiintele umane”, a declarat antropologul, potrivit descopera.ro.