Sari la conținut
Home » O rețetă pentru sănătatea și viața lungă a câinelui dumneavoastră: 3 lucruri pe care trebuie să le rețineți

O rețetă pentru sănătatea și viața lungă a câinelui dumneavoastră: 3 lucruri pe care trebuie să le rețineți

Vă iubiţi câinele şi doriţi să îi oferiți o viaţă lungă şi sănătoasă! Cu siguranță, îngrijirea acestuia este o responsabilitate mare, totodată o sarcină plăcută care vă va aduce bucurie. Un câine corect îngrijit poate trăi mulţi ani în familia dumneavoastră. Este cert că longevitatea este influențată de talia şi rasa animalului, dar şi de modul în care acesta este hrănit şi îngrijit. Sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-i oferi fericire patrupedului indiferent de rasa şi vârsta acestuia.

Asiguraţi-vă că are toate vaccinurile realizate şi beneficiază de igienă corectă

Dacă sunteți posesorul unui câine, probabil deja știți că sunt câteva vaccinuri pe care trebuie să le realizaţi pentru a asigura prietenului necuvântator o stare de sănătate bună. Dealtfel este important să mergeţi cu pufosul dumneavoastră la medic, ori de câte ori, acesta manifestă semne de boală, slăbiciune, în caz de accidentare sau dacă trece prin episode cu cădere masivă a părului.

Igiena corectă este şi ea foarte importantă. Este recomandat să spălaţi blana cu detergenţi corespunzători, să o uscaţi şi să o periaţi ori de câte ori este nevoie. Cu siguranță,  operațiunile de îngrijire sunt plăcute şi relaxante şi contribuie la crearea unei relaţii strânse între patruped şi stăpân.

Un alt detaliu de care trebuie să ţineţi cont este legat de deparazitare. Parcurile, locurile speciale de joacă şi contactul cu alte animale pot atrage după sine musafiri nedoriți. Căpuşele şi puricii pot produce neplăceri sau boli serioase ce pot afecta sănătatea animalului de companie. Este recomandat să aveți un partener de încredere de produse pentru igienă şi accesorii care vă poate furniza articole de calitate pentru animalul dumneavoastră. Fera.ro magazinul online pentru animale propune o varietate mare de articole dedicate câinilor de companie, oferind numeroase produse destinate îngrijirii câinilor,  livrare promptă şi prețuri competitive. Indiferent că aveți nevoie de vitamine, soluții pentru igienă orală, accesorii, soluții de curăţare a blănii sau pentru periere, lese, jucării, zgărzi, botniţe sau haine pentru animăluţul dumneavoastră, veţi găsi varietate.

Mergeţi cu animalul dumneavoastră de companie la medic, ori de câte ori, acesta manifestă semne de boală

 

Oferiţi-i hrană adecvată taliei şi vârstei! Fera.ro – un magazine pentru animale pe care vă puteţi baza

Hrana este importantă pentru sănătatea şi fericirea animalului dumneavoastră. Este indicat să îi oferiți acestuia mâncare pentru câini adecvată rasei, vârstei, condiției şi stării de sănătate. Obezitatea şi malnutriția sunt două probleme majore ce afectează din ce în ce mai des şi patrupedele. Ca pufosul dumneavoastră să fie în stare optimă e necesar să îi asiguraţi atât hrană umedă câţi şi hrană uscată corespunzătoare. Cum ştiţi nevoile nutritive ale unui junior sunt diferite de ale unui animal adult sau ale unei femele gestante. Fera.ro – magazin pentru animale are în ofertă o varietate mare de hrană pentru câini, de calitate premium, totodată vine şi cu sfaturi şi recomandări despre cum trebuie selectată corect mâncarea acestora, dar şi cu informații despre nevoile câinilor în funcție de rasă, talie, vârstă.

Asiguraţi-vă că face mișcare

Pentru a vă menține jucăușul în stare de sănătate optimă este important să vă asiguraţi că face mișcare. Plimbările lungi în cazul câinilor de talie mică şi antrenamentele cu mingea, cercul, ori sesiunile de dresaj dinamice în cazul căţeilor de talie mare şi a celor din rasele cunoscute ca fiind active, vor asigura un tonus bun animalului şi condiţie fizică optimă.

Pentru a vă menține animalul de companie în stare de sănătate optimă este important să vă asiguraţi că face mișcare

Asigurând aceste necesități animalul dumneavoastră va simți că este bine îngrijit și vă va recompensa cu multă iubire!