Sari la conținut
Home » O proteză veterinară nouă, șansa la viață a unui papagal salvat dintr-un grav accident!

O proteză veterinară nouă, șansa la viață a unui papagal salvat dintr-un grav accident!

O proteză veterinară nouă, șansa la viață a unui papagal salvat dintr-un grav accident!

Femela papagal a trecut printr-un grav accident!

Pentru o femelă papagal, un accident teribil a dat startul unei intervenții chirurgicale ieșite din comun! Totul a constat într-o refacere a ciocului lipsă, ceea ce rezulta direct în reintegrarea în mediul ei natural, cu posibilitatea de a se hrăni din nou corect.

„Astăzi, papagaliţa noastră are un cioc nou, mulţumită lui Dumnezeu operaţia a fost un succes!” – a scris Associação Renascer das Aves ACN într-o postare pe Facebook.

Potrivit thedodo.com, nu este cunoscut însă contextul în care a avut loc teribilul accident, însă este clar că totul putea deveni o adevărată tragedie, dacă nu ar fi început procedeul de salvare.

Ciocul era complet distrus, totul fiind o amenințare directă asupra modului de trai și al vieții, fiind posibil riscul de infectare. Nu doar că pasărea nu se mai putea hrăni corespunzător, dar integrarea în mediul ei natural era extrem de dificilă.

„Procesul a fost în întregime realizat manual. Materialul folosit, polimetilmetacrilatul, are o întărire rapidă (trei până la cinci minute) şi este atât de rezistent încât ar fi nevoie de o drujbă pentru a fi îndepărtat.”

O proteză veterinară nouă