Sari la conținut
Home » O pădure din Vaslui, locul unei întâlniri cu totul neobișnuite! O pisică sălbatică a fost surprinsă

O pădure din Vaslui, locul unei întâlniri cu totul neobișnuite! O pisică sălbatică a fost surprinsă

O pădure din Vaslui, locul unei întâlniri cu totul neobișnuite! O pisică sălbatică a fost surprinsă.

Animalul este văzut foarte rar de oameni!

Imagini extrem de rare au fost surprinse într-o pădure din Vaslui! O pisică sălbatică a fost fotografiată de reprezentanții regiei Romsilva, iar totul este cu atât mai impresionant cu cât, animalul este un vânător nocturn.

„O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris – pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect și comportament, consideră colegii noștri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcția Silvică Vaslui”, au anunțat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Potrivit digi24.ro, specialiștii mai spun că există numeroase diferențe între pisica sălbatică și cea domestică.

„Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii și prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă până la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, au explicat specialiștii.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural.

O pădure din Vaslui!

Se hrănește cu mamifere mici şi păsări.