Sari la conținut
Home » O oaie a fost salvată după ce a fost tunsă de 35 kg de lână! Soarta sa a fost schimbată radical

O oaie a fost salvată după ce a fost tunsă de 35 kg de lână! Soarta sa a fost schimbată radical

O oaie a fost salvată după ce a fost tunsă de 35 kg de lână! Soarta sa a fost schimbată radical.

Într-o pădure din Australia, o oaie sălbăticită a fost salvată de la o viață extrem de complicată!

Potrivit Independent.co.uk, și citat de News.ro, o oaie denumită de către salvatorii săi, Baarack, a fost salvată dintr-o pădure din Australia, după ce lipsa de îngrijire i-a adus o dublare a greutății și imposibilitatea de a mai vedea.

Ea a fost găsită de un australian care a contactat un sanctuar pentru animale – Edgar’s Mission Farm Sanctuary – din apropiere de Lancefield, o localitate din statul Victoria, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Melbourne.

Blana animalului cântărea 35 de kilograme!

Baarack, a cărei blană cântărea mai mult de 35 de kilograme, trăia în statul Victoria. Salvatorii au precizat că ar fi avut stăpân, dar la un moment dat a ajuns lângă Lancefield. După tunosoarea necesară, Baarack a fost mai uşoară cu 35,4 kilograme:

„Se pare că Baarack a fost o oaie care a aparţinut cuiva. A avut odată marcate urechile, dar i-au fost distruse de lâna deasă şi aspră care i-a crescut în jurul feţei”. El a precizat că „oile trebuie să fie tunse cel puţin o dată pe an”. „În timp ce copitele erau în stare bună pentru că a alergat pe stâncile din pădure, starea generală era una proastă. Era subponderal şi, din cauza lânii din jurul feţei, abia putea să vadă”, a afirmat Behrend pentru sursa citată.