De 232 Vizualizari

O noua specie de testoasa a fost descoperita in Papua – Noua Guinee

O noua specie de broasca de apa dulce a fost descoperita in Papua – Noua Guinee, a declarat, potrivit Agerpres, pentru AFP, profesorul Arthur Georges de la Universitatea din Canberra. Noua specie, botezata „Elsya rhodini”, a fost gasita pe insula Noua Guinee, a treia ca marime de pe glob, dupa Australia si Groenlanda.

Insula, impartita intre Indonezia si Papua – Noua Guinee, este un teritoriu cu o mare bogatie in planul biodiversitatii si destul de putin explorat de naturalisti din cauza vegetatiei si a reliefului accidentat.

„Elsya rhodini apartine genului Elsya din care trei specii traiesc de milioane de ani pe teritoriul ce formeaza in prezent Noua Guinee. Cele trei specii au evoluat dintr-un stramos comun in urma cu 17-19 milioane de ani”, a detaliat Arthur Georges, seful unei echipe de cercetatori care a publicat recent descoperirea in publicatia Zootaxa.

foto: rtbf.be

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X