De 469 Vizualizari

O noua specie de balene cu cioc in nordul Oceanului Pacific

sursa foto: http://www.noaa.gov/

O noua specie de balene cu cioc, necunoscuta pana acum oamenilor de stiinta, a fost descoperita in nordul Oceanului Pacific, au confirmat cercetatorii intr-un studiu publicat in revista Marine Mammal Science, informeaza The Guardian si Direct Matin

Trei exemplare din aceste cetacee misterioase au esuat in 2013, in nordul insulei Hokkaido, cea mai nordica dintre principalele insule ale Japoniei, si au fost vazute de pescari japonezi. Dar cercetatorii au trebuit sa astepte sa gaseasca altele intr-un perimetru mai larg pentru a oficializa descoperirea noii specii.

Potrivit studiului, oamenii de stiinta au in prezent mai multe intrebari decat raspunsuri, cu atat mai mult cu cat este dificil sa vada balenele „atunci cand oceanul nu este calm”. In prezent, ei se ocupa sa gaseasca un nume latin si o denumire comuna pentru acest nou cetaceu.

Gasirea acestor balene este considerata remarcabila, avand in vedere ca descoperirea de noi specii de mamifere mari este extrem de rara.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X