Sari la conținut
Home » O nouă AVENTURĂ pentru Max, câinele maidanez care a SALVAT VIAȚA unui biciclist în Munții Semenic

O nouă AVENTURĂ pentru Max, câinele maidanez care a SALVAT VIAȚA unui biciclist în Munții Semenic

Max, câinele maidanez care a salvat săptămâna trecută viața unui biciclist rănit pe Muntele Semenic, a avut o nouă aventură. Cățelul erou care ne-a oferit o lecție de viață a fost adoptat, însă a fugit de la noul stăpân

O femeie l-a găsit în timp ce se întorcea în pădure şi l-a luat acasă, iar cel care l-a adoptat l-a cerut înapoi şi a promis că nu îl va mai pierde. Povestea lui Max a ajuns celebră şi peste hotare.„L-am întrebat doar atât: „Vrei să fii căţelul meu?” Şi a venit către mine, s-a pus aşa, a ridicat laba, apoi a ridicat ambele labe”, a menționat stăpânul lui Max.După ore întregi în care nu a ştiut nimic de Max, noul stăpân, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, l-a găsit după câteva ore cu ajutorul unor iubitori de animale care au aflat unde este câinele şi l-au anunţat. Bărbatul s-a dus şi l-a cerut înapoi de la această femeie.

Raluca, femeia care locuieşte în localitatea Văliug, spune că l-a recunoscut pe Max pentru că atunci când era liber şi fără stăpân stătea mult în zona localității menționate. Femeia susţine că îl hrănea mereu şi câteva zile nu l-a mai văzut deloc. Nu ştia povestea salvarii, aşa că s-a hotărât să îl ia la ea acasă. L-a dus la veterinar şi a aflat că Max este un erou.Raluca Ciomagă: „Mergeam cu maşina şi l-am zărit cu coada ochiului şi l-am luat. L-am recuperat din Reşita, l-am dus direct la veterinar şi el mi-a zis că e vedeta. D-apăi eu ce se fac? Eu îl ştiu de nevedetă.”După ce l-a salvat pe biciclist, Max a fost adoptat de Ionuţ Popovici. La un moment dat a fugit din curtea lui şi aşa l-a găsit Raluca.Ionuț Popovici a povestit cum au decurs ultimele zile de căutări:„Nu credeam că Max poate să sară peste o poartă de un 1,60 metri. El crescând liber, nu cred că i-a fost totuna să stea într-o curte închisă şi a zis că e mai bine să sară acea poartă. Ne-am alertat, am plecat să îl căutăm cu prietenii, cu maşinile, dar ne-am dat seama că este într-o curte, la cineva.”Noul stăpân a promis că va avea grijă de câine, să nu mai fugă din curtea lui. Între timp, biciclistul salvat de Max se află tot la spital, cu mai multe fracturi.Devotamentul maidanezului Max i-a impresionat şi pe jurnaliştii din mai multe ţări din Europa, care i-au publicat povestea emoţionantă, potrivit stirileprotv.ro.