233 Vizualizari

O masă caldă pentru omul fără adăpost și cainele său

Autor: Raluca Florescu

La New York City’s Collide, un adăpost al bisericii Graffiti , toți sunt bine primiți – animalele de companie fiind incluse. Pentru persoanele fără adăpost, animalele de companie sunt un suport extraordinar. „Știm rolul pe care aceste animale de companie îl joacă în viața stăpânilor: oferă suport emoțional, stabilitate și dragoste necondiționată”, scrie pe site-ul organizației.

Ajutorul oferit de Collide este oferă o masă caldă de două ori de săptămână. Iar programele organizației includ și tratament veterinar, aceasta încurajând clienții să își castreze animalele de companie.
Collide îi ajută de asemenea pe proprietari să facă situațiilor critice: de exemplu atunci când anumite persoane le iau în mod justificat animalele de companie. „Suntem sunați de multe ori de oameni fără adăpost care ne spun că atunci când s-au trezit lesa câinelui era tăiată și în locul acestuia se află un bilet pe care scrie că i s-a oferit o viață mai bună”, spune un voluntar.

În cele din urmă, cei de la Collide înregistrează animalele, așa încât dacă acestea se pierd sau sunt luate de la stăpânii lor, cu ajutorul cipurilor să ajungă înapoi unde trebuie.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X