De 438 Vizualizari

O maimuta a provocat o pana de curent la scara nationala in Kenya

sursa foto: arynews.tv/en/kenya

O maimuta a provocat, zilele trecute, o pana de curent de amploare dupa ce a cazut pe un transformator cheie al celei mai importante hidrocentrale din Kenya, a informat compania electrica KenGen citata de EFE, preluata de Agerpres.

Maimuta, cel mai raspandit animal in aceasta tara, s-a urcat pe acoperisul hidrocentralei din Gitaru – situata pe raul Tana la 160 de km nord de Nairobi – si a cazut pe un transformator pe care l-a activat. Prin punerea sa in functiune, alte masinarii ale centralei s-au supraincalzit, fapt ce a provocat o pierdere de energie de 180 de megawati si a generat „o pana de curent la scara nationala” care a durat patru ore.

„Centrala de la KenGen este protejata de garduri electrificate care tin la distanta animalele salbatice”, a indicat compania care a asigurat ca a fost vorba de „un incident izolat” si ca incearca sa gaseasca modalitati de ameliorare a securitatii hidrocentralelor.

Centrala electrica de la Gitaru, cu o capacitate de 225 de megawati, este ce mai mare din tara generand a cincea parte a curentului electric consumat in Kenya.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X