De 530 Vizualizari

O…limba…cat un elefant!

Potrivit cunoastelumea.ro, cel mai mare animal de pe pamant, balena albastra, uimeste cu ale sale caracteristicile: ajunge la 30 de metri lungime si la o greutate de 200 de tone. Ca sa faca fata necesarului de sange din corp, inima are 600 de kg si vase de sange prin care s-ar putea inota. Chiar si limba unei astfel de balene are proportii uriase – greutatea ei bate spre 3 tone, fiind la fel de grea ca un elefant (elefantii au intre 2 si 5 tone, in funcție de specie).

Puiul unei astfel de balene are 7 metri lungime, la nastere, cantareste cat un hipopotam matur si, în condițiile în care bea cateva sute de litri de lapte pe zi, creste in greutate si cu 90 de kg in 24 de ore.

Desi are dimensiuni atat de mari, balena albastra se poate deplasa cu 35 de km pe ora si se hraneste cu unul dintre cele mai mici vietuitoare ale marii: krilul. E adevarat ca in cantitati uriase – cateva tone pe zi!

Din cauza iresponsabilitatii rasei umane, si balena albastra este pe lista vietuitoarelor a caror existenta este pusa in pericol.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X