De 848 Vizualizari

O gradinita din Cluj are, printre cursurile optionale, activitati asistate de animale!

Inspirati de metodele din Occident, proprietarii unei gradinite din Cluj au introdus un curs optional pentru cei mici: copiii sunt invatati sa intreprinda diverse activitati asistati de animale. Potrivit studiilor de specialitate, daca cei mici stau in preajma necuvantatoarelor de la varste fragede, ei devin mai empatici, mai comunicativi si mai putin agresivi. Prin urmare, de doi ani, potrivit ProTv, copiii de la aceasta gradinita din Cluj au ocazia sa se joace si sa deprinda tot felul de activitati cu prietenii lor necuvantatori. Desi unii dintre ei abia au invatat sa mearga, cei mici stiu deja cum sa hraneasca sau sa ingrijeasca un animal.

gradi 2

Carmen Miron, managerul gradinitei a declarat, potrivit sursei mentionate: „I-a ajutat foarte mult in acomodare si multi dintre copilasi si-au depasit barierele emotionale. Altfel se exprima, altfel reactioneaza, se bucura…”

gradi3

Activitatile asistate de animale sunt structurate ca orice alt optional si respecta programa de invatamant pentru prescolari. Animalele folosite pentru astfel de activitati trebuie insa dresate special. Trebuie sa fie obediente, cu un psihic echilibrat si non reactive.

gradi4

Copiii sunt in permanenta asistati de un consilier specializat in dezvoltare personala. „Activitatile pe care le-am propus urmaresc dezvoltarea abilitatilor de comunicare precum si dezvoltarea sociala si emotionala”, spune aceasta.

Copiii care cresc impreuna cu animalele de companie isi dezvolta mai repede latura emotionala, comunica mai usor si sunt mult mai responsabili.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X