1895 Vizualizari

O boală de piele, “cel mai mare COȘMAR al fiecărui proprietar de câine”

O boală de piele, “cel mai mare coşmar al fiecărui proprietar de câine”!

Proprietarii câinilor din Marea Britanie sunt avertizaţi despre efectele unei boali de piele care a ucis în acest an aproximativ 15 câini.

Boală a fost detectată pentru prima dată în Anglia, în 2012 şi de atunci, au existat aproximativ 100 de cazuri confirmate în mai mult de 20 de oraşe. Afecțiunea dezvoltă leziuni intense pe suprafaţa pielii animalelor care pot duce apoi la extinderea câte organe. În 80% din cazuri, câinii infectaţi mor în câteva zile.
Aşa s-a întâmplat şi cu patrupedul Jessicai Worthington, Pippa, care a fost infestat cu această boală de piele în decembrie 2015. Cockerul spaniol de doi ani era sănătos tun şi se bucură de plimbările în pădurea de lângă Swindon, unde trăieşte doamna Worthigton.

Jessica, asistentă veterinară, a declarat pentru un ziar local că boală a fost “cel mai mare coşmar al proprietarilor de câini din Marea Britanie”: “Am observat că Pippa avea probleme la un picior, aşa că m-am gândit imediat că s-a înţepat. Am luat-o cu mine la servici să o evalueze un medic veterinar. Aceştia nu au găsit nimic semnificativ, aşa că am luat-o acasă în acea seară. În dimineaţă următoare am văzut că avea deja multiple leziuni cutanate. Pielea ei arată rău, leziunile se întinsese la nivelul membrelor şi a trunchiul ei.

Pippa a fost dusă la o clinică veterinară specializată, dar starea ei s-a deteriorat rapid, dezvoltând insuficientă renală, şi din păcate a murit după o săptămâna”.

În ciuda naturii agresive a bolii şi a ratelor ridicate de mortalitate, se ştiu puţine lucruri despre cauza acestei boli sau modul în care această se răspândeşte.

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

Ce probleme de piele pot avea cainii?

Ce probleme de piele pot avea cainii?
Problemele de piele ale cainilor | Cum le identifici?

Scarpinatul nu este un obicei, ci un simptom

Problemele de piele ale cainilor | Cum le identifici?
Ce boli de piele pot avea pisicile?

Cum identifici problemele de piele la caini

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X