De 468 Vizualizari

“ O blândeţe de pacient”!

În fiecare zi un animal este abandonat pe stradă de stăpânii fără suflet. Acum e momentul ca acei care iubesc animalele să meargă să adopte, iar Animal Zoo a lansat o campanie amplă de încurajare a adopţiei de câini și pisici, numită „Adoptă și tu”.

După cum a promis, animalzoo. ro a prezentat în fiecare săptămână câte o poveste a unui căţel sau a unei feline de pe stradă sau din adăposturi. Intră pe site-ul www. animalzoo.ro pentru a urmări cazurile impresionante ale vietăților descoperite de noi în adăposturi.

Săptămâna aceasta, iubitorii de animale pot adopta un pisoi. Iată ce povestesc cei de la Asociația Cuțu, Cuțu despre această experiență:

“ O blândeţe de pacient”!

”La 9 seară, cerşea ca un câine, pe caldarâm, aşezat pe labele din faţă, la intrarea unui magazin. Pe gerul acela, pisicuţele de cartier dormeau în subsol, nu pe stradă. I-am luat bobiţe. Nu-i era foame. Şi-a întins capul să fie mângâiat. L-am luat în braţe, nu s-a temut de câine. Stătea binemersi, eu aşteptând să sară, aidoma pisicilor de cartier, lipsite de răbdare şi în general, cam sălbatice.

S-a aşezat mai bine. Câinele în lesă, el în braţe. Nu puteam să aleg alt drum, decât cel spre casă. L-au luat în primire şi la mirosit pisicile din gospodărie. N-avea nici o treaba, nici cu câinele, nici cu ele, nici cu porumbelul.

“O blândeţe de pacient!”, a exclamat şi veterinarul, întorcându-l pe faţă şi pe dos, la o ecografie de rutină.”

Aşa pacient, mai rar!’’a mai exclamat încântat, ştiind ce efort depune să ţină pisicile care trec pe acolo şi zgârie… E înţelegător şi cu puiul de pisica care îi sare pe neaşteptate în ceafă, uneori îi mai arde o scatoalcă.

Acum merge în lesă, chiar până la magazinul cu pricina. Poate fi lăsat şi liber, cu lesă la picior. N-are un nume în sine. Trump, Roscatu, Garfield…Cel mai des e chemat Roscatu’. Ştie deja.

Ar merită un stăpân numai al lui. Să-l iubească (“că pe ochii din cap”), să aibă timp să-l plimbe, poate chiar să îi ofere o curte, în amintirea zilelor bune de umblat prin cartier.

Este roşcat-tigrat, bucălat-rotund (genul Garfield), îi place confortul (de preferat doarme în pat), are ochii mari, vârstă imprecisă, este sterilizat, genul masiv şi foarte drăgălaş”.
Un motan deosebit, pentru un proprietar deosebit. Dacă v-ați îndrăgostit de el, va rugăm să sunaţi la 0763649644, 0742311048 sau să scrieţi la pîslă_octavian@yahoo.com.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X