Sari la conținut
Home » Nutriția potrivită pentru o pisică gestantă

Nutriția potrivită pentru o pisică gestantă

Ai sterilizat pisica?

Nutriția potrivită pentru o pisică gestantă. Estrul reprezintă ciclul reproductiv al unei femele, o perioadă care durează aproximativ trei săptămâni și este caracterizată de creșterea nivelului estrogenului. Cu încheierea estrului, nivelurile de estrogen revin la normal.

Această perioadă este sensibilă din mai multe puncte de vedere, iar atenția acordată nevoilor femelei este esențială. În acest interval, femelei îi va fi foame mai des, va suferi de sângerări, dureri, schimbări hormonale și de dispoziție, oboseală, precum și de modificări ale consistenței scaunului și frecvenței la urinare.

Nutriția potrivită pentru o pisică gestantă

Este important să fim atenți la nevoile sale în această perioadă și să ajustăm dieta corespunzător. Este posibil ca în unele zile să nu fie foarte activă, iar dacă refuză o masă. Este important să respectăm acest lucru.

În zilele când este mai activă, putem crește aportul caloric. Oferim de obicei două mese de înaltă calitate și câteva gustări între mese.

În această perioadă, femeia pisica va avea nevoie de mai multă apă, ceea ce nu poate fi obținut din hrana industrială.

Este o ocazie ideală pentru a trece temporar la o dietă proaspătă, precum cea bazată pe principiile BARF sau mâncare gătită.

Această tranziție alimentară este benefică în acele două perioade ale anului când apare estrul.

Cum îmi învăț pisicuța să facă la litieră?
Pisicuța drăgălașă

Legumele recomandate sunt cele bogate în fibre și rădăcinoase

Cantitatea de hrană în această perioadă ar trebui să fie cu aproximativ 20% mai mare decât cea obișnuită. Și ar putea conține între 15-25% legume, în funcție de toleranța animalului.

Legumele recomandate sunt cele bogate în fibre și rădăcinoase. Cum ar fi cartoful dulce, dovleacul plăcintar, țelina, păstârnacul, sfecla roșie, dovleceii, napii, conopida și broccoli. Acestea fiind pregătite la abur și apoi blenduite pentru o digestie ușoară.

Fructele pot face parte din dieta lor, cum ar fi papaya pentru fibre și papaină și mere (în cantități moderate) pentru pectină.

În ceea ce privește perioada de montă, cantitatea de hrană nu trebuie să fie modificată semnificativ, ci se menține la nivelul obișnuit.

Cu două săptămâni înainte de montă, este important să alegeți o hrană de calitate, potrivită. Pentru gestație și lactație și pentru a obișnui pisica cu schimbarea tipului de hrană.

În această perioadă, se va impune o hrană mai densă în calorii, pentru a acoperi necesarul crescut de energie în timpul reproducției, fără a mări cantitatea de hrană, ceea ce ar putea duce la probleme gastrointestinale sau la pierderi de greutate, conform therawessence.com.

Etichete: