Sari la conținut
Home » Număr record de adopții în ultima lună! De ce preferă străinii cățeii de la noi din țară

Număr record de adopții în ultima lună! De ce preferă străinii cățeii de la noi din țară

  • de

Număr record de adopții în ultima lună! De ce preferă străinii cățeii de la noi din țară.

Veste bună pentru animalele de companie aflate în adăposturi!

Sociabili și prietenoși! Așa îi văd cetățenii din Belgia, Franța, Scoția, Germania, Elveția și Anglia pe cățeii din adăposturile din România, iar în ultima lună, numărul de câini adoptați a crescut în mod spectaculos. Spre deosebire de români care sunt înclinați să aleagă un câine de „rasă”, străinii nu pun așa de mult preț pe acest criteriu, dorindu-și un animal simplu și iubitor, fără pretenții.

Un bun exemplu îl reprezintă adăpostul de animale „Ajutați-l pe Lăbuș” din Galați, potrivit informațiilor adevărul.ro: înainte, plecau spre adopţie 7, 9 câini, lunar, iar acum numărul s-a triplat. Doar în primele zile din februarie au fost adoptaţi 14 câini.

Animalele au plecat în Belgia, Scoţia, Germania, Elveţia şi Anglia.

Înainte să plece în străinătate, câinii din adăpost primesc carnet de sănătate, sunt vaccinaţi, cipaţi, sterilizaţi şi deparazitaţi:

„Pot să spun că este un record, anul acesta am pornit mai bine. În ianuarie au fost adoptaţi 19 căţei, iar în primele zile din februarie au fost 15. Străinii nu vor să fie de rasă, nu sunt deloc pretenţioşi. Câinii sunt promovaţi în grupuri de iubitori de animale, am câteva doamne care mă ajută cu traducerea. Eu mă ocup cu munca de teren. La ei sunt sterilizaţi şi nu se găsesc pe stradă, iar cei din adăpost sunt foarte agresivi. Noi avem foarte mulţi si pe stradă şi în adăpost. Ei caută câini de companie, pentru socializare. Căţeii noştru sunt prietenoşi, nu sunt deloc agresivi. Noi avem grijă să vorbim şi să socializăm cu ei. În plus, oamenii din străinătate au căpătat încredere în noi. Le trimitem căţei sănătoşi, cu acte în regulă”, povesteşte o voluntară din cadrul asociației, despre adopții.

O nouă la şansă la viaţă a primit de curând Bella, o căţeluşă de talie mică, ajunsă la adăpostul de animale după ce stăpâna ei s-a îmbolnăvit şi nu mai avea cine să aibă grijă de ea. Ajutaţi-l pe Lăbuş a promovat cazul ei şi a reuşit să-i găsească o familie în Belgia, acolo unde are parte de un cămin de vis.

„Au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei”, așa se justifică numărul mare de adopții

Oamenii au stat mult în casă şi au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei, cred reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor Ajutaţi-l pe Lăbuş.

„Pentru a-şi alina singurătatea mulţi oameni din străinătate doresc un animal de companie. Acum cu pandemia au stat mult în casă şi au simţit nevoia să aibă un suflet lângă ei. Ne bucură mult că cei din străinătate nu sunt deloc pretenţioşi şi că adoră maidanezii noştri. Adoptă bătrânei pentru a le oferi un cămin cald şi zile linişte, adoptă căţei orbi, cu handicap, rămaşi cu trei picioare, în urma unor accidente, căţei care au suferit diverse traume. Sunt bucuroşi că le pot oferi o viaţă mai bună. Voluntarii noştri ţin legătura cu părinţii adoptivi, ne trimit poze cu animăluţele. Cei din străinătate au prins încredere şi ne caută”, spune Corina Grigore, adminstratorul Asociaţiei Help Lăbuş.

Un factor important, în privinţa numărului record de adopţii a avut-o pandemia.

În adăpostul „Ajutaţi-l pe Lăbuş” trăiesc aproape o mie de câini.