Sari la conținut
Home » Nu uitati de pisicutele de la castel!

Nu uitati de pisicutele de la castel!

„Cea mai mica dintre feline este o capodopera”, constata cu ceva timp in urma Leonardo Da Vinci. Contele Dracula s-a convins si el de acest adevar si de aceea, in  intervalul 4 – 5 iulie 2015, Castelul Bran va deveni casa celor mai frumoase si speciale pisici ale lumii.

Expozitia mondiala ”Chat noir, chat blanc au Chateau Bran” se va desfasura in toată splendoarea ei in curtea exterioara a Castelului Bran, peste 200 de pisici pregatindu-se intens pentru acest eveniment. Iubitorii de feline vor putea admira cu aceasta ocazie o paleta larga de rase, de la cele deja cunoscute, precum Maine Coon,  Ragdoll sau Norvegiana de Padure, pana la cele rare, precum Scottish Fold, Don Sphynx sau Selkirk Rex.

pisicuta rasa maine coon
pisicuta rasa maine coon

Organizatori ai primei Expoziții Mondiale World Cat Federation din tara noastra, care se va desfasura sub inaltul patronaj al HIRH Dominic Habsburg, Arhiduce de Austria, sunt cluburile feline Magnificats din Romania, Stammbaum eV din Germania si LePetit din Serbia.

World Cat Federation (WCF) este una dintre cele mai mari federatii mondiale de cluburi de pisici de rasa, este inregistrata in Germania si cuprinde peste 370 de organizatii, inregistrate pe sase continente.

            Parada celor mai frumoase pisici ale lumii se va incheia, sambata, in prima zi de concurs, cu o binemeritata petrecere, care va avea loc in curtea legendarului edificiu. Barbeque Party va debuta la ora 19.00 cu bucate si bauturi alese, drese de muzica celor de la ”Za Band”, intr-o atmosfera de sarbatoare cu accente americane. De altfel, Barbeque Party continua un program diversificat oferit iubitorilor de feline, care vor putea asculta, de la ora 13.00, un concert cu tematica aleasa special pentru acest eveniment. Asftel, partituri precum G.Rossini  – Duetul Pisicilor, Pisicile Aritocrate, Lloyd  Webber  – Memory, I.Kalman – Silvia J.Offenbach – Povestirile lui Hoffmann & Barcarola, L.Delibes – Frumoasa din Cadiz Zarzuela – La Gran Via & Pobre Chica vor incanta, cu siguranta, audienta.

Magnificats este singurul club World Cat Federation in Romania si cuprinde un grup entuziast de crescatori de pisici de rasa, care organizeaza expoziții internationale de profil. Expozitia va beneficia de un arbitraj international de inalta clasa. In afara de arbitrajul traditional si de finala zilnica (Best in Show) publicul va putea admira spectaculosul arbitraj de ring, la aceasta expoziție derulandu-se ring-uri WCF precum si ring-uri master, dublu master si triplu master.

In plus, cei care vor raspunde invitatiei Contelui Dracula de a admira ”capodoperele” din lumea felinelor, vor avea parte de o serie de surprize, in ton cu frumusetea si delicatetea vedetelor evenimentului. La expozitie va fi prezentata, ca la orice concurs de profil, o gama larga de mancare si accesorii pentru pisici.