Sari la conținut
Home » Nu o să-ți vină să crezi câți câini crește o pensionară din China!

Nu o să-ți vină să crezi câți câini crește o pensionară din China!

Nu o să-ți vină să crezi câți câini crește o pensionară din China! Conform AFP, Wen Junhong, o pensionară în vârstă de 68 de ani, îşi dedică tot timpul, economiile şi fiecare cameră din casa ei din sud-vestul Chinei pentru a îngriji peste 1.300 de câini fără stăpân.

20 de ani în slujba câinilor fără adăpost

În urmă cu 20 de ani, Wen Junhong a găsit un mic exemplar de Pechinez, abandonat pe o stradă din metropola Chongqing. De atunci, ea a oferit adăpost unui număr tot mai mare de câini pierduţi, ferindu-i astfel de accidente rutiere şi de… cuţitul măcelarului.

Este important să ai grijă de aceşti câini

Dacă a deţine un animal de companie era considerat cândva un gest „burghez” şi interzis de regimul comunist, lucrurile s-au schimbat foarte mult în ultimii 20 de ani şi milioane de chinezi îşi permit acum un patruped… înainte de a-l abandona uneori.

„Este important să ai grijă de aceşti câini”, a declarat pensionara. „Pământul nu este creat doar pentru oameni, el aparţine şi tuturor animalelor”, a mai spus ea.

Wen Junhong găseşte cu regularitate noi animale abandonate în faţa casei sale şi primeşte „în fiecare zi cereri de ajutor”.

1.300 de câini crește o pensionară din China

Unii câini aleargă liberi pe terenul casei şi în locuinţa situată pe dealurile oraşului Chongqing, însă cei mai mulţi dintre ei sunt închişi în cuşti, cei mari în exterior şi cei mici în casă, pentru a evita luptele.

„Unii oameni cred că sunt nebună”, recunoaşte Wen.

Pensionara a povestit că ziua începe la 4 dimineața, cu sarcina grea de a curăța între 20 şi 30 de găleți de excremente. Ea pregăteşte apoi 500 de kilograme de mâncare, pe care o gătește singură într-o oală uriaşă.

Fiecare cameră din casa ei cu un etaj este plină de cuști îngrămădite una peste alta.

Clădirea este ultima locuință a doamnei Wen, forţată să se mute de mai multe ori, în urma plângerilor vecinilor.

Vânzarea locuinței sale anterioare i-a permis să îşi continue activitatea, pentru care a împrumutat de asemenea 60.000 de yuani (7.500 de euro), bani necesari pe lângă economiile și pensia primită după ce a lucrat ca tehnician de mediu.

La 68 de ani, pe lângă 1.300 de câini, ea oferă adăpost pentru o sută de pisici, patru cai, iepuri şi păsări.

Pensionara speră ca mai mulți oameni să adopte un cățel

Wen Junhong a primit de asemenea donații de când a devenit cunoscută pe social media și femeia încă mai speră că faima ei îi va determina pe oameni să vină să adopte un căţel. Ea este ajutată de șase persoane care dorm în aceeași cameră plină de saci de mâncare pentru animale.

„Este foarte, foarte greu. Sunt tot mai mulți câini și au din ce în ce mai puțin loc”, s-a plâns Wen Junhong.

În condiţiile în care China nu are o lege privind protecţia animalelor, în ţară există zeci de milioane de câini şi pisici fără stăpân, potrivit asociaţiei Animals Asia. Aceste animale sunt rareori sterilizate, ceea ce sporeşte presiunea asupra adăposturilor de animale.