De 9044 Vizualizari

Nu o să-ţi vină să crezi care este ANIMALUL cu cea mai periculoasă muşcătură!

Muşcătura aceste fiinţe poate provoca boli precum hepatita B, hepatita C, sifilis, tuberculoza, tetanos şi chiar şi SIDA. Ghiceşti despre cine e vorba?

Specialiştii susţin că cel mai complex maxilar din toate cele existente este cel al omului. Acesta nu este cu mult mai diferit de cel al cimpanzeilor, gorilelor şi a altor primate. Comparând cavitatea bucală a omului cu cea a animalelor menţionate, cercetătorii au descoperit că omul este cu 42% mai forţos în muşcătură decât ele. Mai rău, omul poate transmite boli grave pe care orice alt animal nu le poate contacta sau da mai departe!

Astfel, în topul 3 cele mai periculoase muşcături din lume, OMUL ocupă locul fruntaş, fiind apoi urmat de pisică şi, apoi, de câine.

muscatura om

Saliva umană e infestată cu o cantitate mare de germeni:

1 ml de salivă conţine 100 milioane de microorganisme, cuprinzând peste 190 de specii diferite.

Un studiu a relevat că 15% din muşcăturile de om ajung să se infecteze, iar cei care recurg la asemenea gesturi barbare muşcă, în general, în zona feţei – a nasului, a buzelor, a sânilor şi a organelor genitale.

(Maria Mocanu)

 

 

 

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X