Sari la conținut
Home » Nu mai ignora aceste simptome. Animalul tău de companie poate muri! Nu e de glumit!

Nu mai ignora aceste simptome. Animalul tău de companie poate muri! Nu e de glumit!

Nu mai ignora aceste simptome. Animalul tău de companie poate muri! Nu e de glumit! Aceste greșeli grave pot face mult rău prietenului tău necuvântător.

Uneori nu observăm starea lui letargie, alteori amânăm vizita la medicul veterinar, pentru controlul de rutină,  sau nu acordăm atenție mare atunci când prietenul necuvântător a avut o criză, are abdomenul inflamat, sângerează, nu mai  poate merge sau a fost rănit. Nu ignora, acestea sunt indicii clare ce te îndrumă să mergi cu el urgenta la un cabinet veterinar.

Ce se întâmplă atunci când simptomele nu sunt atât de grave? Când ar fi indicat sa mergi neapărat la medicul veterinar? Clubanimaledecompanie.ro a expus cateva exemple de simptome pe care le-ar putea avea pisica sau câinele tăuși pe care nu ar trebui sa le mai ignori niciodată.

Respiratie ingreunata. Orice modificare apăruta în felul în care respira pisica sau câinele trebuie rezolvata imediat. Pentru că tractul respirator la pisicii și câini este de dimensiuni mici, chiar si problemele minore de respirație se pot transforma în situații care să le pună viața în pericol.

Dacă animalul de companie tușeste, obosește repede sau respira greu ar trebui consultat imediat de medicul veterinar. Bolile cardiace sau pulmonare, infecțiile, obstrucțiile dar și altele pot cauza probleme respiratorii bruște.

Diaree. Dacă durează mai mult de o zi ar trebui tratată. Din cauza dimensiunilor mai reduse ale animalelor de companie, acestea se pot deshidratata mai repede decât oamenii.

Daca animalul tău de companie are scaune moi mai mult de o zi, du-l imediat la medic. În majoritatea cazurilor, tratamentul este simplu și foarte eficient încă de la primele administrari.

Voma. Orice câine sau pisică mănâncă uneori resturi alimentare ce le găsește pe afara, apoi  le vomită după ce ajunge acasă. Însă, dacă vomita de mai mult de 2 sau de 3 ori într-o singura ora, s-ar putea sa fie vorba de o urgență și ar trebui consultat de un medic veterinar.

Creșterea consumului de apa sau urinarea frecventă. Modificările apărute în consumul de apa sau frecventa urinarii pot crea probleme în identificarea afecțiunilor de care suferă o pisica sau un câine. Dacă observi ca acestea stau mai mult lângă bolul cu apa, vor sa iasă mai des afara sau observi ca trebuie sa schimbi așternutul igienic din litiera mai des ca de obicei, mergi la medicul veterinar.

Aceste simptome pot fi asociate cu diabetul, afecțiuni ale rinichilor sau ale ficatului, otrăvire, dezechilibre hormonale dar și altele.

Refuza mâncarea mai mult de 48 de ore. Apetitul unui animal de companie se menține, cu excepția apariției unei afecțiuni cu adevarat grave. Dăcă prietenul tău necuvântător nu mănâncă mai mult de 2 zile ar trebui să te pună pe gânduri.

Pisicile, in mod special cele care suferă de obezitate și care nu manâncă, ar putea sa sufere de insuficienta acuta hepatica. Acesta afecțiune le pune viata în pericol în mod real.

Scaune de culoare închisă sau cu sânge. Scaunele de culoare ânchisă sunt deseori asociate cu sângele digerat din fecale. De obicei, sângele de culoare roșu aprins însoțește o colită sau boli ale glandelor perianale. Indiferent de cauză, ar trebui sa mergi la control dacă observi vreo schimbare referitoare la acest aspect. Ulcerul hemoragic, paraziții intestinali, obiectele străine și nu numai, pot cauza apariția scaunelor de culoare închisă sau cu sânge și ar trebui tratate cât mai repede.