Sari la conținut
Home » NU folosiți dezinfectant de mâini pentru curățarea lăbuțelor câinelui sau pisicii

NU folosiți dezinfectant de mâini pentru curățarea lăbuțelor câinelui sau pisicii

NU folosiți dezinfectant de mâini pentru curățarea lăbuțelor câinelui sau pisicii: ”Animalul se poate intoxica!”

Pandemia de coronavirus ne obligă să ne luăm toate metodele de apărare împotriva virusului ucigaș, iar folosirea dezinfectantului a devenit o obsesie. Din nefericire, stăpânii de animale au început să îl  folosească și în cazul patrupezilor. Medicii veterinari atrag atenția acestui aspect și spun că acest lucru este total greșit.

NU folosiți dezinfectant de mâini pentru curățarea lăbuțelor câinelui sau pisicii

Potrivit experților, multe dintre produsele de pe piață conțin peste 60 la sută alcool. Dezinfectantul de mâini conține etanol, care este nociv pentru animale, inclusiv pentru câini. Motivul este simplu, întrucât atât câinii, cât și pisicile obișnuiesc să-și lingă lăbuțele și chiar blana, astfel că aceste produse pot provoca ”iritații ale mucoasei și reacții ale pielii”.

„În cazul în care câinele sau pisica ingerează alcool prin lins, acestea vor avea o reacție mai accentuată decât în cazul oamenilor, întrucât nu pot să digere alcoolul în mod corespunzător”, atrage atenția medicul veterinar Zac Pilossoph, care subliniază faptul că multe dintre produsele de pe piață conțin peste 60 la sută alcool.

Astfel, în cazul în care aceștia își ling lăbuțele pot dezvolta chiar și probleme de respirație, creșterea glicemiei din sânge, dar și depresie neurologică, comă, leșin ori chiar moarte.

Expertul recomandă curățarea lăbuțelor animalelor de companie cu apă și săpun. De asemenea, în cazul în care observi că animalul tău de companie a ingerat dezinfectant de mâini, du-l de urență la veterinar, potrivit digi-animalworld.tv.