Sari la conținut
Home » Nova Scotia Duck-Tolling Retriever / Toller, Little River Duck Dog, Yarmouth Toller, duck Toller

Nova Scotia Duck-Tolling Retriever / Toller, Little River Duck Dog, Yarmouth Toller, duck Toller

  • de


Greutate: 17 – 23 kg
Inaltime: 42 – 52 cm
Origine: Canada,

Istoric rasa Numele acestei rase vine de la provincia din Canada, Nova Scotia, unde a fost dezvoltat. Se considera ca descinde din cainii rosii de capcana care au fost imperecheati cu Spanieli, Retrieveri, Setteri si Collie pentru a obtine aceasta rasa. Are o metoda unica de a vana – face mult zgomot la malul apei sarind si alergand dupa betele aruncate de vanatori dar nu latra. Ratele sunt strase de zgomotul apei si ajung in bataia pustii; dupa aceasta cainele aporteaza din apa ratele cazute.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, mai lung decat lat, robust. Craniul este lat, usor bombat, cu botul conic, nu prea lung, nas lat negru sau maro. Ochii sunt de marime medie, ovali, distantati si de culoare deschisa iar urechile sunt triunghiulare cu varful rotunjit, prinse sus, de dimensiune medie si lasate pe langa cap. Coada este lunga, stufoasa. Blana este dubla cu un prim strat des, pufos si un strat exterior cu un par de lungime medie, drept, impermeabil, de culoare portocaliu pana la rosu cu pete albe pe labe, piept, varful cozii si pe bot.

Personalitate Este un caine inteligent, prietenos, atent, vioi, sociabil. Este ascultator si devotat stapanului, rabdator si prietenos cu copiii, rezervat fata de situatii si oameni noi, inclusiv strainii. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata saptamanal mai des in perioada de naparlire.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii cu un nivel destul de ridicat de activitate caruia ii place sa faca miscare, sa inoate, sa faca aport, se descurca bine la fly-ball, concursuri de agilitate si dresaj. Se simte cel mai bine langa un stapan activ si intr-o curte ingradita unde se poate misca liber. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Este un caine usor de dresat pentru ca este inteligent, ascultator si dornic sa munceasca pentru stapanul lui. Cu un dresaj consecvent si variat se pot obtine rezultate frumoase.

Utilitate Este un caine pentru vanatoarea de pasari salbatice in apa si pe uscat si un placut companion.