Sari la conținut
Home » Noi reglementări privind acțiunea polițiștilor în procesul de salvare al unui animal aflat în pericol! Poliția Animalelor prinde contur

Noi reglementări privind acțiunea polițiștilor în procesul de salvare al unui animal aflat în pericol! Poliția Animalelor prinde contur

Noi reglementări privind acțiunea polițiștilor în procesul de salvare al unui animal aflat în pericol! Poliția Animalelor prinde contur.

Poliția Animalelor începe să prindă formă!

Mai bine mai târziu decât niciodată! Proiectul înființării Poliției Animalelor începe să prindă contur, iar această decizie este una firească pentru oricare stat ce își dorește să fie considerat democratic. Cu toate că abia în anul 2020 s-a pus în practică această formă legală de protejare a animalelor, sigur se va dovedi de folos pentru animalele aflate în pericol.

Proiectul prevede ca animalele aflate în pericol să fie confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără mandat de la judecător dacă se constată că animalul este în pericol.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele maltratate vor fi cazate în adăposturile publice pentru a fi tratate, apoi vor fi date spre adopție.

Poliția Animalelor va avea atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și va fi în subordinea Poliției Române

Ce se arată în comunicatul emis de Poliția Română:

„Polițiștii din cadrul Poliției Române care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

„Animal aflat într-o situație de pericol” înseamnă:

a) animal care a fost rănit sau schingiuit;

b) animal care a fost implicat în lupte între animale sau cu animale;

c) animal domestic sau animal sălbatic captiv asupra căruia a fost practicat tirul;

d) animal folosit pentru dresajul altor animale sau pentru a controla agresivitatea altor animale;

e) animal domestic expus forțat la temperaturi foarte ridicate ori foarte scăzute;

f) animal din speciile ecvidee, bovine, ovine și caprine aflat, fără supraveghere, pe căile de circulație publică.

Noi, toți, iubim animalele și încercăm să le protejăm!”, transmite Poliţia Română.