Sari la conținut
Home » Neglijența, principala cauză a cruzimii asupra animalelor

Neglijența, principala cauză a cruzimii asupra animalelor

Reprezentanții Societății pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (SPCA) din Singapore spun că 70% dintre cazurile de cruzime investigate de ei, 1.027 la număr, au implicat neglijența stăpânilor. Aceasta s-a manifestat prin închiderea câinilor și a pisicilor în cuști prea mici, lăsarea hamsterului în afara cuștii nesupravegheat, netratarea anumitor boli pe care le-au avut patrupezii lor sau prin legarea pentru mult timp a câinelui.

În ciuda recomandărilor SPCA, în urma verificărilor, s-a constatat că doar 30% dintre persoanele care nu își îngrijeau corespunzător animalele le-au îmbunătățit condițiile de trai necuvântătoarelor. Ceilalți au motivat că nu au avut timp suficient. SPCA crede că ignoranța stăpânilor este cauzată de lipsa de responsabilitate și necunoașterea implicațiilor pe care le are creșterea unui animal de companie.

„În opinia noastră, multor oameni le place să se joace cu animalele lor, dar sunt deranjați când trebuie să fie și responsabili față de ele. Un exemplu este acela că prea puțini stăpâni pe care îi avem în evidență se gândesc că trebuie să-și ducă animalul la medic”, au declarat reprezentanții SPCA pentru AsiaOne.com.