De 815 Vizualizari

Neaşteptat: Ucigaşii pufoşi şi mieunători!

Omoară anual între 1,4 miliarde de păsări şi 6,9 miliarde de mamifere mici!

Autor: Roxana Roseti

Un studiu recent, efectuat de Smithsonian Conservation Biology Institute (SCBI) le-a plasat pe primul loc în rândul celor mai periculoase animale pentru fauna continentului.

Este vorba despre pisici, iar potrivit cercetătorilor, care şi-au publicat rezultatele studiului în revista Nature Communications, pisicile fără stăpân sunt cele mai periculoase, însă şi pisicile cu stăpân îşi aduc contribuţia la rata ridicată de mortalitate în rândurile păsărilor şi a mamiferelor de mici dimensiuni.

Principala ameninţare

Potrivit studiului, numărul animalelor de dimensiuni mici care mor ucise de pisici, în SUA, este mai mare decât al animalelor care mor ucise de maşini, de impactul cu cladirile înalte sau în accidente ecologice (otrăviri). Potrivit cercetătorilor, 33 de specii de animale mici, în special păsări, au dispărut deja din cauza pisicilor. Pe lista animalelor ameninţate cu dispariţia din cauza pisicilor se află acum prihorul american. Animalele care mor frecvent în ghearele pisicilor sunt toate speciile de şoareci, veveriţele şi iepurii.

“Din studiile noastre reiese că pisicile sunt principala ameninţare la adresa animalelor sălbatice din SUA”, a declarat doctorul Pete Marra, de la SCBI. Echipa de cercetători spune că o pisică fără stăpân ucide de trei ori mai multe animale decât una cu stăpân, însă proprietarii de pisici ar putea face mai mult pentru a se asigura că animalele lor de casă nu ucid animalele sălbatice.

Tags:

7 Comentarii

 1. Nu mi se pare corect…in primul rand omoara rozatoare si pentru asta ar trebui sa le fim recunoscatori…Da, cad prada si pasari mici, dar ,,principala ameninţare la adresa animalelor sălbatice din SUA,, mi se pare mult exagerat…

 2. Pai asta e si rostul pisici sa omoare soareci.
  Personal pt asta le las pe langa casa si nu am mai vazut urma de soarece.
  Tot pt acest motiv am prins si transportat vreo 14 pisici la mica mea ferma unde soareci faceau legea.
  Acuma nici macar varf de coditza nu mai vezi.

 3. Eu am cumparat pt pisica o zgarda cu clopotei care avertizeaza prin sunet pasarile.Se gaseste la magazinele specializate si costa cativa lei.Merita si pasarelele si pisica .

 4. eu cred ca daca socotim numarul animalelor omorate de oameni (inclusiv in abatoare) depasim cu mult pisicile

 5. Anna e un exemplu de pretins iubitor de animale care de fapt le chinuie.

  • Argumente ai? Istetule , metoda e recomandata de veterinari , de asta si se comercializeaza.Habar n-am pe cine chinui, pisica, ca nu omoara pasari sau pasarile ca le salvez?Daca n-ai fi penibil as rade . Apropo , am la curte 13 pis sterilizate si 2 caini,toate luate de pe strada , asa ca nu-mi vorbi TU de animale.Astept argumente.

 6. Daca nu o sa mai lasati pisicile o sa va umpleti desoareci si sobolani si eventual si de o” mica” CIUMA! New-York-ul e plin de sobolani,care colcaie prin subteranele lui!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X