Sari la conținut
Home » Nasul uscat poate fi semn de boală? Iată care pot fi cauzele

Nasul uscat poate fi semn de boală? Iată care pot fi cauzele

Nasul uscat poate fi semn de boală? Iată care pot fi cauzele. Te-ai întrebat vreodată de ce nasul câinilor este umed? Este o caracteristică neobișnuită, dar foarte importantă pentru sănătatea lor, scrie Reader’s Digest.

Nasul uscat poate fi semn de boală?“Unul dintre motivele pentru care nasul o să fie ud e că secreția pornește din partea interioară a nasului și stă pe vârful nasului,” a declarat Pete Lands, veterinar din SUA.

Nasul lor joacă și rolul unui mecanism de răcire și evaporare a fluidului din nas. Câinii își ling nasul des, așa că acea umezeală poate include și salivă. Procesul e perfect normal.

Dacă nasul câinelui tău e uscat, nu trebuie să intri în panică. Pe măsură ce îmbătrânesc, câinii nu își mai ling nasul atât de des, așa că devine mai uscat. Medicii veterinari spun că un nas uscat poate fi și un semn ca patrupedul tău e deshidratat.

Dacă problema persistă, ar putea fi un semn că patrupedul tău are o boală de piele sau e bolnav. Dacă observi această schimbare în umezeala nasului la câinele tău – fie prea uscat sau prea umed , trebuie să mergi urgent la veterinar.